Windows'unuza hic dokunmadan, Linux'u denemeniz mumkun! İşte bunun 5 pratik yolu...
Linux'u denemek istiyor, ancak Windows'unuza zarar gelmesinden mi korkuyorsunuz? Rahat olun, cunku Linux'u riske girmeden denemenize izin verecek bircok yol var. İster Windows'tan tamamen kurtulmayı duşunun, ister sadece Linux'a bir goz atmak, Linux'u yuklemenin en risksiz yollarını bu yazımızda sizlere acıklıyoruz.
Live CD/DVD yontemi
Neredeyse tum Linux surumlerini bir Live CD olarak calıştırmanız mumkun. Bunun anlamı, herhangi bir yukleme yapmadan tum işletim sistemini deneyebileceğiniz. Live CD'ler, gercek bir kurulum kadar hızlı calışmayabilir ancak sisteminizde kurulu olan işletim sistemini etkilemezler.
Denemek istediğiniz dağıtımın ISO dosyasını indirip onu diske yazmanız yeterli. Windows Vista, 7 ve 8'de ISO dosyasına sağ tıklayıp "Disk goruntusunu yaz" seceneğine tıklamanız yeterli. Windows XP kullanıcıları ise benzer işlev sunan ISO Recorder'ı kullanabilirler.
USB cubuğu yontemi
CD surucusune sahip olmayan PC'lerin sayısı her gecen gun artıyor. Ancak bir USB surucusune sahipseniz, Linux'u başlatabilir ve yukleyebilirsiniz. Bu tur USB diskleri oluşturmak icin orneğin sizi adım adım yonlendiren Linux Live USB Creator gibi araclardan faydalanabilirsiniz.
Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows'u bozmadan Linux!