Defne’nin yeni urunleri olan ‘3G Video Chat&Dating’ ve “3G Avatar Service” ile goruntulu telefon sohbetleri daha ilginc bir boyuta geciyor.

15-18 Şubat 2010 tarihleri arasında Barselona’da gercekleşen GSMA Mobile World Congress’de ‘3G Video Chat&Dating’ ve “3G Avatar Service”, 2H42 no’lu Defne standında sergilendi.

Gelişen teknolojiyle ozellikleri giderek artan cep telefonları artık sadece iletişim amaclı kullanılmıyor. Bu doğrultuda operatorlere mobil eğlence dunyasını zenginleştirmek icin katma değerli servislerde yenilikler sunan Defne, ‘3G Video Chat&Dating’ ve “3G Avatar Service” ismini verdiği urunleri ile fuarın en ilgi cekici standlarından biri oldu.

Goruntusuz sohbetlerin pabucunu dama atacak...

Chat servislerinin PC’lerin ardından mobil hayata dahil olmasıyla yoldayken bile yakınları ile canlı sohbet fırsatına sahip olan cep telefonu kullanıcılarına bir yenilik de Defne tarafından sunuluyor. Goruntusuz chat servislerinin pabucunu dama atacak olan 3G Video Chat&Dating urunu ile kullanıcılar, yakınları ile cevrimici goruntulu sohbet gercekleştirebilecek, ev ve ev arkadaşı arayanlar da canlı olarak sahip olmayı hayal ettikleri evi ve yeni arkadaşlarını tanıyabilecekler. Eğlence, eğitim, sağlık, bankacılık gibi sektorlerde kullanılan 3G Video cağrısının yanısıra Chat&Dating, operatorlere 3G gelirlerinde artış avantajı sunuyor.

Urun, eğitim alanında ozellikle engelli oğrencilere ve okula gitme olanağı bulunmayan oğrencilere derslere katılma fırsatı sağlarken, ozel ders almak isteyen oğrenciler de goruntulu eğitim fırsatından yararlanabilecek. Bankacılık sektorunde goruntulu olarak daha guvenilir call center hizmetleri sunulmaktadır. İş dunyasının ihtiyac duyduğu video konferans goruşmeleri, 3G ile bundan boyle cok kolay. Defne’nin 3G Video Platformu ile, goruntulu goruşme yetenekli bir telefonun olması video konferansa katılabilmek icin yeterli olacak.

Kolay geciş yapılabilen ve ozelleştirilebilen arama menusu, goruntu-ses kaydı yapabilme ozelliği, yetenek bazlı yonlendirme ve cevrimici/cevrimdışı rapor sunabilme gibi yetenekleri sayesinde 3G abonelerinin beklentilerini karşılayacağı duşunulerek, Barselona’da gercekleşen fuarda da operatorlerin ve ziyaretcilerin beğenisine sunuldu.

Yorgunum, uykusuzum gibi bahaneler rafa kalkacak...

Goruntulu sohbet uygulamasına guncel ve eğlenceli bir boyut katan Defne, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı goruntulu sohbet gercekleştirmekten cekinenlere “3G Avatar Service” uygulamasını sunuyor. Aboneler uygulama sayesinde goruntulu mobil sohbet esnasında kendi canlı goruntuleri yerine operator tarafından sunulan farklı bir avatarı kullanabilecek. Bu sayede aboneler, ister sevdikleri bir cizgi karakterin veya bir unlunun goruntusune burunebilecek ve dilediği her an avatar goruntusunden kendi goruntusune gecerek canlı sohbet gercekleştirebilecek. Kullanıcının yuz ve mimik hareketlerini uygulayabilme ozelliğine sahip avatarlar, eğlencenin yanı sıra eğitim ve bankacılık sektorlerinde de kullanılabilecek.