Yuksek Oğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, genclere daha kolay ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla yurt, burs ve kredi ile ilgili başvuru, onay ve iptal işlemlerinin e-Devlet'e taşındığı duyuruldu.
KYK'den yapılan yazılı acıklamaya gore, başvuru doneminde yurt, burs ve kredi başvuruları e-Devlet uzerinden alınıyor. Yıl icerisinde de burs/kredi nakil, iptal ve erteleme işlemleri dilekce gerekmeksizin online yapılıyor.
Oğretim kurumu değiştiren oğrencilerin burs/kredi nakil başvurusu e-Devlet'ten alınarak, genclerin dilekce gonderme yukumluluğu de kaldırılıyor. Boylece durumu mevzuata uygun olan oğrencilerin nakil işlemleri vakit kaybedilmeden gercekleştirilebiliyor. Burs/kredi nakil talebinde bulunan gencler, başvuru durumunu e-Devlet uzerinden takip edebiliyor.
YOKSİS'te yer alan oğrenim bilgilerine gore nakil işleminin gercekleştirilmesi ve yurtdışında oğrenim goren oğrencilerin oğrenim bilgisinin YOKSİS'te yer almaması sebebiyle, yurtdışında oğrenim goren oğrencilerin gerekli belgeleri kuruma gondermeye devam etmesi gerekiyor.
BORC ERTELEME BAŞVURUSU E-DEVLET'TE
Oğrencilerin mevcut burs/kredi bilgilerinin goruntulenebildiği e-Devlet'te, burs/kredi almaktan vazgecmek isteyen oğrenciler iptal başvurusunda da bulunabiliyor.
KYK'den oğrenim/katkı kredisi kullanan oğrenciler, geri odemeyle ilgili her tur bilgiye yine e-Devlet'te yer alan 'geri odeme sorgulama' bolumunden ulaşabiliyor.
Oğrenciler, geri odeme tarihi yaklaşan borclar icin dilekce gondermeden erteleme talebinde bulunulabiliyor ve mevcut taleplerinin durumunu goruntuleyebiliyor. Oğrencilerin e-Devlet kolaylığıyla başvuruda bulunabilecekleri borc erteleme işlemi, işsizlik, askerlik veya yuksek lisans olmak uzere 3 nedenle gercekleştirilebiliyor.
2017-2018 eğitim oğretim yılı yedeği biten il/ilceler icin yerleştirme başvurusu ve kayıt işlemi de e-Devlet'ten tamamlanabiliyor. Ayrıca, yurtlarda barınan oğrencilere sunulan ucretsiz internet hizmetinden yararlanabilmek amacıyla taahhut işlemi de yapılabiliyor.
KYK yurtlarında barınan oğrencilerin izin işlemi gibi online hizmetlere de kolayca erişimin sağlandığı 'GencizBiz' portalı icin kimlik doğrulama işlemi de yine e-Devlet uzerinden gercekleştirilebiliyor.
internet haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- KYK yurt, burs, kredi işlemlerinde yeni uygulama