İlahiyat ve Sağlık'ta lisans tamamlama başvuruları başladı

Yuksekoğretim Kurulunca (YOK) sağlık ve ilahiyat alanlarında on lisans programlarından mezun adayların, lisans tamamlama başvuru ve tercihleri 17 Ağustos'a kadar alınacak.
YOK'ten yapılan yazılı acıklamaya gore, ilahiyat on lisans programlarından mezun adayların ilk defa yararlanacağı lisans tamamlama başvuru ve tercih işlemleri başladı.
İlahiyat alanında lisans tamamlama programına, Diyanet İşleri Başkanlığı calışanları da dahil, 18 Mayıs 2018'den once ilahiyat on lisans programından mezun olan tum adaylar başvurabilecek.
YOK'un belirlediği sağlık on lisans programlarından 19 Kasım 2014'ten once mezun olan adaylar da sağlık lisans tamamlama programına başvuruda bulunabilecek.
Adaylar, başvuru ve tercihlerini 17 Ağustos Cuma gunu saat 17.00'ye kadar YOK'un resmi internet sitesi uzerinden e-Devlet aracılığıyla yapacak.
Yerleştirme işlemleri, adayların on lisans not ortalamaları ve tercihleri doğrultusunda YOK tarafından gercekleştirilecek.
YOKTEN YAPILAN ACIKLAMA'NIN TAM METNİ
İlahiyat Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri
Bilindiği uzere, 2547 sayılı Yuksekoğretim Kanunu'nun Gecici 77. maddesinde "Bu maddenin yururluğe girdiği tarih itibarıyla ilahiyat onlisans programından mezun olanlara ilahiyat fakultesi ve aynı programı uygulayan fakultelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimin usul ve esasları ile her yıl tahsis edilecek kontenjanlar Yuksekoğretim Kurulu tarafından belirlenir." hukmu bulunmaktadır.
Soz konusu hukum uyarınca;
1. 18.05.2018 tarihinden once ilahiyat onlisans programından mezun olanlar 2018 İlahiyat Lisans Tamamlamaya başvurabilmektedir.
2. 2018-2019 eğitim-oğretim yılı icin İlahiyat Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 09/08/2018 (Saat:14:00) - 17/08/2018 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi uzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.
3. Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların on lisans mezuniyet not ortalamaları YOKSİS Veri Tabanından otomatik olarak cekilecektir.
4. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecektir.
5. Lisans programlarına yerleşen oğrencilerin belirlenen katkı payı/oğrenim ucretini odemeleri gerekmektedir.
İlahiyat Onlisans Mezunlarının İlahiyat Lisans Tamamlamalarına İlişkin Usul ve Esaslar'a ulaşmak icin tıklayınız.
İlahiyat Lisans Tamamlama hakkında Sıkca Sorulan Sorulara ulaşmak icin tıklayınız.
2018 İlahiyat Lisans Tamamlamaya başvurmak icin tıklayınız.
Her Turlu Sorunuz İcin
YOK İletişim Merkezi Telefon Numarası: 0 850 470 09 65
Yazılımla ilgili hatalar icin: [email protected]
Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri
Bilindiği uzere, 2547 sayılı Yuksekoğretim Kanunu'nun Gecici 69. maddesinde "Bu maddenin yururluğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında on lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerinde ise Yuksekoğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yuksekoğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yontemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri icin Sağlık Bakanlığı ve Yuksekoğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yuksekoğretim Kurulunca belirlenir." hukmu bulunmaktadır.
Soz konusu hukum uyarınca;
1. Başkanlığımızca belirlenen sağlık onlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden once mezun olan adaylar 2018 Sağlık Lisans Tamamlamaya başvurabilmektedir.
2. 2018-2019 eğitim-oğretim yılı icin Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 09/08/2018 (Saat:14:00) - 17/08/2018 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi uzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.
3. Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların on lisans mezuniyet not ortalamaları YOKSİS Veri Tabanından otomatik olarak cekilecektir.
4. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecektir.
5. Yerleştirme işlemleri, adayların on lisans not ortalamalarının 2 ile carpılarak elde edilecek puanlara gore sıralanarak yapılacaktır. Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında 2017 yılında yerleşen adayların bu yıl başvurmaları halinde ise on lisans not ortalamaları 1 ile carpılarak yerleştirme işlemine alınacaktır.
6. Lisans programlarına ilişkin belirlenen katkı payı/oğrenim ucretinin odenmesi gerekmektedir.
Sağlık Onlisans Mezunlarının Sağlık Lisans Tamamlamalarına İlişkin Usul ve Esaslar' a ulaşmak icintıklayınız.
2018 Sağlık Lisans Tamamlama hakkında Sıkca Sorulan Sorulara ulaşmak icin tıklayınız.
2018 Sağlık Lisans Tamamlama kapsamına alınan Onlisans Programları ve tamamlama yapabilecekleri lisans programları icin tıklayınız.
2018 Sağlık Alanında Lisans Tamamlamaya başvurmak icin tıklayınız.
Her Turlu Sorunuz İcin
YOK İletişim Merkezi Telefon Numarası: 0 850 470 09 65

Kaynak