Edinilen bilgiye gore, 31 Ağustos gunu İstanbul'un Beyoğlu ilcesinde meydana gelen olayda, dayı-hala oğlu Halil Cakar (19) ile Mehmet Budan (21) cicek satmak icin gittikleri İstanbul'da bir kişiyle goruştu. İki kuzen aynı kişiye gulu kendi satmak istedi ancak vatandaş 35 lira vererek gulu Mehmet Budan'dan aldı. Bunun uzerine Cakar, "O gulu ben satacaktım para benim hakkım, cabuk parayı bana ver" dedi. Ancak Budan, "Gulu ben sattım adam benden aldı para falan veremem" dedi. Bunun uzerine Cakar ile Budan arasında kavga başladı. Kavgada, Budan yanında bulunan maket bıcak ile Cakar'ı bıcakladı. Budan kuzenini kanlar icinde gorunce hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polislere de "Baliciler onumuzu kesti bizden para istediler vermeyince Halil Cakar'ı bıcaklayıp kactılar" dedi. Daha sonra Budan ambulans ile Cakar'ın goturulduğu Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Ameliyata alınan Cakar bir sure sonra hayatını kaybetti. Bunun uzerine Budan da hastaneden kactı.
[h=3]"Keşke ben olseydim hakkını helal et"[/h] İstanbul polisi de katil zanlısını bulmak icin calışma başlattı. Cakar'ın cenazesi yakınları tarafından alınıp Adana'ya getirilerek 1 Eylul gunu Kurkculer Mezarlığında toprağa verildi. Olayın ardından şoka giren Budan, otostop cekerek Adana'ya donmeye karar verdi. 3 Eylul'de Adana'ya gelen Budan, Cakar'ın mezarına gitti. Budan, Cakar'ın mezarı başında once dua etti.

[h=3]Budan daha sonra da oldurduğu kuzenine seslenerek şunlar soyledi:[/h] "Boyle olmasını kimse istemezdi, ne diyeceğimi bilmiyorum. Keşke ben olseydim de sana bir şey olmasaydı. Benden yana hakkım varsa helal olsun sen de bana hakkını helal et. Teslim olmaya gidiyorum inşallah ahirette buluşuruz. Kendine iyi bak, Allah'a emanet ol" dedi. Bu anlar Budan'ın arkadaşları tarafından da kayıt altına alındı.
Budan kuzeninin mezarını gorunce vicdan yapıp teslim olmaya gitti. Mezarlıktan cıkan Budan polis merkezine giderek İstanbul'da kuzenini oldurduğunu, mezarına gidip dua edince vicdan yaptığını, teslim olduğunu soyledi. İfadesi alınan Budan, daha sonra adliyeye sevk edildi. Budan cıkarıldığı nobetci sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.
35 liralık gul icin kuzenini olduren Budan tutuklanınca, Cakar'ın yattığı Kurkculer Mezarlığının yaklaşık 750 metre uzağındaki Kurkculer Cezaevine goturuldu.

Fatih Kece - Serkan Cetinkaya