“İşi değil eşimi kaybetmek daha cok acı verdi”
Eşinin vefatının ardından işlerin başına gecen Erdem, bircok olumsuz gelişmeyle karşılaştıklarını belirterek; “Eşim bu işletmeyi acmadan once de 33 yıldır bu işin icindeydi. Boyanın piriydi. Evlatlarını da yetiştiriyordu. Ben de evden arta kalan vakitlerimde buraya geliyordum. ‘Ne yapıyor? Nasıl yapıyor' inceliyordum. Buranın muşteri potansiyelini ve yapılacakları az cok oğrenmiştim. Sonrasında gectiğimiz yıl eşim vahim bir trafik kazası gecirdi. Sonrasında eşimi kaybetmenin huznu icerisinde bir şey yapamadım. İşi değil de eşimi kaybetmek daha cok acı verdi. Bir suru olumsuz durumla karşılaştık” dedi.

“Cevremdekiler 'Yapamazsın' dediler”
Ardından işlerin başına gectiğini belirten Erdem, “İşlerin başına gectiğimizde odenmesi gereken borclar ve tahsil edilmesi gereken ucretler vardı ve buyuk bir vaktimi bunlar icin harcadım. Bu sorunları cozdukten sonra artık uretim merkezini tekrar aktif hale getirmek istiyordum. Eşimden oğrendiğim, gorduğum, bildiğim kadar yapmaya calıştım. Cevremdeki insanlar bana hep ‘Kadın başına yapamazsın' diyorlardı. Ben de dedim ki ‘Neden kadınlar yapamasın. Bu ulkeyi kadınlar sırtlarında cephane taşıyarak, cepheye muhimmat taşıyarak, evinden aşından arttırdığını askere vererek kurtardı. Ben renk uretimi mi yapamayacağım?' Hırs yaptım. Birkac denemeden sonra işi cozdum. Artık hem evi hem de iş yerini idare edebiliyorum” diye konuştu.

“Kadın evden burnunu cıkarmazsa asıl o zaman bu işi yapamaz”
“Eşim şu an kapıdan girse her şey bıraktığı gibi” diyerek konuşmasını surduren Erdem, “Eğer kadın evden burnunu cıkarmazsa işte o zaman bu işi yapamaz. Şu an eşim kapıdan girse, 1 yıl once nasıl bıraktıysa aynı şimdi de oyle. Kaybımız yok. Ben bir kadın olarak diğer esnaftan da olumlu tepki aldım. İlk başta ‘yapamazsın' diyenler şimdi takdirle karşılamaya başladı. Cocuklarım da okuldan geldiklerinde bana yardım ediyorlar. Onlar beni ben onları idare ediyorum. Hayatımda da iş yerinde de bir değişiklik yok” ifadelerine yer verdi.
Ote yandan, bir kadın olarak Hanife Erdem'in işine dort elle sarılmasını ve eşinin mirasına sahip cıkmasına son derece olumlu yaklaştıklarını belirten cevre esnafı da, "Buraya ilk girdiğimizde oto sanayi boyaları olduğu icin bir kadın olmasına şaşırdık. Fakat işini son derece iyi ve duzenli yapıyor. Biz kendisinden son derece memnunuz" dediler.
Huseyin Gokceli