Quantum Force serisi altında hazırladığı yuksek performanslı anakartlarıyla iddialı bir cıkış yapan Foxconn, seriye danışmanlık yapan unlu hız aşırtma profesyoneli Peter "Shamion" Tan'ın ayrılmasıyla birlikte projeyi askıya almış ve bir suredir piyasaya yeni model sunmamıştı. Ancak gelen bilgilere gore Foxconn, Quantum Force programını yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Daha onceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Intel'in yeni nesil Sandy Bridge işlemcileri, anakart ureticileri icin buyuk onem taşıyor ve oluşacak yeni pazarda Foxconn da guclu bir yer edinmek istiyor. Firmanın Sandy Bridge işlemci ailesi icin hazırladığı yeni anakartların arasında P67 cipsetli Quantum Force modeli de bulunuyor.LGA1155 formundaki Sandy Bridge işlemcilerin tamamına destek sunan yeni anakart, dort adet DIMM slotu ile geliyor ve hız aşırtma ile 2000MHz'in uzerinde bellek hızı desteği sunabiliyor. Siyah renkli baskılı devre uzerinde yuksek kaliteli komponentlere yer verilen anakart, coklu ekran kartı kurulumları icin iki adet PCIe x16 slotuna sahip. Aynı zamanda uc adet PCIe x1 ve PCI slotlarına da sahip olan Quantum Force ailesinin yeni uyesi, USB 3.0 ve SATA-III gibi yeni teknolojileri de bunyesinde barındırıyor. Hız aşırtma icin gelişmiş guc tasarımına sahip olan anakartın aynı zamanda BIOS'unda "ekstrem" hız aşırtmacılar icin pek cok parametreyi kontrol edebilecek esnek bir yapı sunacağı belirtiliyor.Guc, Reset ve Clear CMOS gibi kart ustu kontrol butonlarına sahip olan P67 cipsetli Quantum Force, Gigabit Ethernet ve 8 kanal yuksek tanımlı ses gibi artık standart olan pek cok ozelliği de bunyesinde barındırıyor. Sandy Bridge lansmanına paralel olarak Ocak ayında lanse edilmesi beklenen anakartın fiyatı hakkındaysa şu an icin net bir bilgi bulunmuyor.
DH