TUBİTAK UEKAE'den oğretmenlere Pardus Eğitimi.
TUBİTAK UEKAE ile MEB Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu işbirliğinde 155 bilişim teknolojisi oğretmenine, Mart-Ekim 2010 doneminde Pardus eğitimi verilecek.
TUBİTAK UEKAE bunyesinde geliştirilen Pardus işletim sisteminin yaygınlaştırılması hedefi cercevesinde, TUBİTAK UEKAE ile MEB Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu (EĞİTEK) buyuk bir işbirliğine imza atılıyor.Turkiye'de ozgur yazılım eğitimini yaygınlaştırmaları hedeflenen bilişim teknolojileri oğretmenlerinin Pardus teknolojileri konusunda yetkin birer eğitmen niteliği kazandıracak onemli bir proje hayata geciriliyor.
Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu tarafından 81 ilden eğitimlere başvuran bilişim teknolojileri oğretmenleri ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline yonelik Pardus eğitimleri verilecek. İlki 1 Mart 2010 tarihinde başlatılan eğitimlerle, yıl icerisinde 155 formator oğretmenin temel ve ileri seviye Pardus işletim sistemi eğitimi alması hedefleniyor.
Oğretmenler Pardus Oğreniyor
Her bir eğitim sonunda gercekleştirilecek seviye tespit sınavları ile eğitmenlerin başarı seviyeleri olculerek, başarılı olan kursiyerlere Katılım Belgesi ve Hizmet ici eğitim sertifikası verilecek. Eğitimler, temel ve ileri seviyeler olmak uzere iki aşamalı bir
seviyelendirilme ile EĞİTEK'e ozgu bir mufredat cercevesinde gercekleştirilecek. Verilecek Pardus eğitileri ile, MEB bunyesinde Linux ve Pardus konularında gereksinim duyulan yetkin ve bilgi sahibi eleman ihtiyacı karşılanması hedefleniyor.
Mart – Ekim 2010 doneminde gercekleştirilecek toplam 10 adet eğitimin 7 adedi temel giriş seviyesi Pardus eğitimi, 3’u ise ileri seviye Pardus eğitimi olarak gercekleştirilecek. Eğitimler suresince katılımcı formator oğretmenler, Pardus ve teknolojileri konusunda bilgi sahibi olur iken, aynı zamanda kendi illerinde yer alan oğretmenlere de Pardus oğretecekler.
veteknoloji