Dunya genelinde 580 milyondan fazla kayıtlı uyesi bulunan internet telefon şirketi Skype, mobil cihazlar acısından buyuk onem taşıyan ilk ortaklığını Nokia ile kurdu.
Nokia’nın Symbian işletim sistemiyle işleyen akıllı telefonlarına Skype yuklenebilecek. Skype, Symbian icin “Skype for Symbian” adını verdiği ozel bir versiyon cıkardı.
Cepten ucretsiz goruşme
“Skype for Symbian” programı, Nokia’nın mobil uygulamalar platformu Ovi Store’dan ucretsiz olarak indiriliyor. “Skype for Symbian”, Symbian işletim sisteminin son surumu olan 1,0’ı kullanan her Nokia telefona yuklenebiliyor.
WiFi veya GPRS, EDGE ve 3G gibi mobil veri bağlantıları uzerinden internet erişimi sağlayan Nokia akıllı telefonları, Skype’a bağlanabilecek.
Skype eklentisi yuklenen Nokia telefonlarıyla dunyanın herhangi bir yerindeki Skype kullanıcılarına ucretsiz ve sınırsız surede “Skype’tan-Skype’a” aramaları yapabilecek.

Skype başka hangi firmalarla temasta?
Yurtdışındaki telefonlara yapılan aramalarda ve gonderilen kısa mesajlarda (SMS) onemli olcude tasarruf edilirken bireyler veya gruplarla anında mesajlaşma imkÂnına kavuşulacak. Başta fotoğraf ve video gibi goruntu belgelerinin yanı sıra diğer dosya turleri de Skype kullanıcıları tarafından paylaşabilecek. Nokia’nın dunya capındaki akıllı telefon kullanıcısı sayısı 200 milyonu aşıyor.
Skype yoneticisi Russ Shaw, bundan sonra da Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi yuklu mobil cihazlara ve BlackBerry telefonlara benzer uygulamaların kurulmasını hedeflediklerini soyledi.
Ayrıca Samsung, LG ve Motorola gibi ureticilerle goruşmelerin devam ettiği belirtildi.
Skype, gecen ay duyurduğu Verizon Wireless ile işbirliğiyle de ses getirmişti. Ortaklık kapsamında, bu aydan itibaren Verizon’un akıllı telefonlarına Skype entegre edildi.
veteknoloji