10 Milyon dolarlık iş anlaşması...
ABD Ordusu Uretim ve Bakım Yonetimi Sistemlerini IFS Uygulamalarıyla Modernize Ediyor.

Buyuyen işletmelerin verimlilik sorunlarını cozmeye yardımcı ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) cozumleri her sektorden işletmenin daha iyi bir performans ve rekabet avantajı yakalamasını sağlıyor.IFS uygulamalarını, ABD ordusunda da kullanılıyor.

Yuksek standartlarıyla bilinen ABD ordusu, Lojistik Modernizasyon Programı (Logistics Modernization Program / LMP) kapsamında, uretim ve bakım yonetimi sistemleri icin IFS uygulamalarını secti. IFS tarafından geliştirilecek uygulamalar, ABD ordusunun tum silah ve muhimmat depolarının yanı sıra, bakım ve uretim tesislerinde de kullanılacak.

ABD Ordusu Tedarik Birim Başkanlığı (AMC) ve IFS Kuzey Amerika yonetim birimi arasında imzalanan hizmet alım anlaşması kapsamında, ABD ordusu IFS’den alacağı hizmetler ve sistem bileşenleri icin onumuzdeki beş yıllık donemde 9.9 milyon dolar odeyecek.

AMC kontrolunde ABD ordusuna malzeme sağlayan uretim ve bu malzemelerin bakımlarını gercekleştiren birimler, iş ceşitliliği ve yuku bakımından Fortune 100 şirketlerine ozdeş gosteriliyor. Bu kapsamda gercekleştirilen uretim, donatım, bakım ve onarım işlerinin yonetiminin kompleks gereksinimleri, ABD ordusunun hizmet almak icin IFS Uygulamalarını secmesinde onemli rol oynadı.
ABD Ordusunun uretim, bakım ve onarım işlerinin yonetilmesinin, son derece yoğun ve zorlu bir gorev olduğunu dile getiren IFS Kuzey Amerika Başkanı Cindy Jaudon, IFS’in bu goreve layık gorulmesinden gurur duyduğunu belirtti ve şunları soyledi: “Boylesine yoğun taleplerin olduğu bir ortamda, kaynakların akılcı kullanımı ve daha az kaynakla daha fazla iş yapabilmek buyuk onem taşıyor. IFS uygulamaları, onarım depolarının, bakım envanterlerinin ve uretim faaliyetlerinin yonetimi icin en uygun cozumu sunuyor. Bu cozumlerle, ABD ordusuna değer katacağımıza guveniyoruz.”

ABD ordusu, IFS Uygulamalarının kullanımına ilk olarak Corpus Christi Depo Tesisi’nde başlayacak. Bunu Rock Island Cephaneliği, ve Watervliet’de yer alan Birleşik Teknoloji ve Uretim Merkezi izleyecek. Buna ek olarak Anniston, Red River, Tobyhanna, Letterkenny ve Sierra’da yer alan depolarda da sistemler kurulacak. Sonrasında ise IFS Uygulamaları, 2014 yılından başlayarak, muhimmat uretim tesislerinde de kullanılacak.

IFS’in ozellikle Havacılık/Uzay ve Savunma endustrilerinde buyuk tecrubesi bulunuyor. IFS Uygulamaları, bu endustrilerin ve silahlı kuvvetler icin gercekleştirilecek calışmalarda ihtiyac duyulan işlev gereksinimlerini en iyi şekilde karşılıyor. Silahlı kuvvetlerin savaşa hazırlık standart’ında, kaynak izlenebilirliği, surdurulebilirliği ve bulunurluğu cok buyuk bir onem taşıyor. IFS’in entegre MRO, Performans Temelli Lojistik (PBL), proje yonetimi, filo yonetimi, tedarik zinciri yonetimi gibi uygulamaları, bu uc temel gereksinimin karşılanmasını sağlıyor.

Buna ek olarak IFS, savunma endustrisine ozel urunler, bu alanda uretim yapan kurumlara, bu kurumların urettiği kompleks urunler icin, urun yaşam dongusu boyunca gerekli tasarım, uretim, bakım ve yedek parca tedarik edilmesi konularında destek sağlıyor.

IFS’in havacılık/uzay ve savunma endustrisi alanındaki muşterileri arasında, ABD, İngiltere ve Norvec savunma kurumları, Eurofighter konsorsiyumu ve Bristow Helicopters, Aero-Dienst GmbH, Hawker Pacific ve Jet Turbine Services gibi kurumlar yer alıyor. Ayrıca IFS, as General Dynamics, Lockheed Martin, BAE SYSTEMS, Saab Aerosystems, ve GE Aircraft Engines gibi orijinal donanım ureticilerine de hizmet veriyor.

veteknoloji.com