Steve Jobs ile birlikte Apple'ı kuran isim olan Steve Wozniak, son yıllarda teknoloji devlerinin milyarlarca dolar yatırım yaptığı bulut bilişime yuklendi.

"Bulut temelli bilişim sistemlerini gelecek yıllarda korkunc sorunlar bekliyor" uyarısı yapan Wozniak, "Herşeyin buluta yuklenmesinden gercekten endişe ediyorum. Bu korkunc olacak. Gelecek 5 yılda bulut bilişimde bircok korkunc sorunun meydana geleceğine inanıyorum" diye konuştu. herşeyin bulut biilişim uygulamaları aracılığıyla buluta yuklenmesinin bu servisi sağlayanlarla bilgisayar kullanıcıları arasında yasal mulkiyet sorunlarına da yolacacağına dikkat ceken Wozniak, "Bulutla hicbirşeye sahip olamazsınız ve bunu imzalayıp kabul edersiniz" dedi. "Ben sahip olduğumu hissetmek isterim" diyen Wozniak, internet ve buluta daha fazla belge transfer ettikce, kontrole edebildiğimiz belge sayısının da azalacağı ongorusunde bulundu. Wozniak, "Coğu insan, en sonunda herşey bilgisayarımda diye duşunur fakat web'e ve dolayısıyla buluta daha cok transfer yaptıkca, bu şeyler daha az kontrol edebiliyoruz" diye konuştu.
EVİNDE İNTERNETİ YOK
Gectiğimiz aylarda evinde internet bağlantısı bulunmadığını acıklayan Steve Wozniak, internet kullanma ihtiyacını cep telefonları ve diğer imkanlarla sağladığını belirtmişti. California'daki Los Gatos kasabasının 1 kilometre kadar dışında yaşayan Wozniak, bolgedeki yerel ağ bağlantıları dijital erişim yerine kablolu kullanım gerektirdiği icin tercih etmiyor.

Kaynak