Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ´´Eğitime %100 Destek´´ kampanyası kapsamında temelleri atılan okulumuz 2007-2008 yıları arasında eğitim ve oğretime Eğitim Vadisi Kampusu icerisinde acıldı.
BTSO esi uyesi ve başkanı, eski milletvekili, Ali Osman Sonmez’in adı verilerek BTSO ALİ OSMAN SONMEZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ adını aldı. İl acıldığı yıldan itibaren, alanında kendini kanıtlamış oğretmen kadrosuyla, okutulan mufredat programıyla, dil eğitimiyle, sosyal-kulturel ve sportif etkinlikleriyle, mezun olan oğrencilerinin universiteye yerleşme oranları ve yerleştikleri universiteler gibi daha bircok konuda faaliyetlerine gostermektedir. 2014 LYS verilerine gore okulumuz toplam 9152 okul arasında(tum resmi ve ozel liseler dÂhil) Edebiyat alanında Turkiye 2.si olarak bu faaliyetlerinin karşılığını aldığını gostermiştir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 06 Ocak 2015 tarihinde Proje Okulu olarak ilan edilerek bu başarımız tescillenmiştir.
Oğrenci Yorumları:
Oğrenci 1: Sosyal Bilimler Lisesini tercih etmemin sebeblerinden biri, sosyal alanlarda daha yetenekli olmamdan kaynaklı ve genel olarak okulca kalabalık bir yapıya sahip değiliz.Okulumuz ayrı bir kulture sahip biz buna "SBL Kulturu"diyoruz.Her sabah, hazırlık oğrencilerine dahi gunaydın diyerek gune başlıyoruz.Munazara eğitimlerimiz,şiir dinletileri ve ceşitli projeler yapıyoruz.Okulumuzda faaliyetlere katılmak bizim icin onemli.
Fotoğraflar :