Uzun zamandır beklenen ve Opel Almanya sitesinin yanlışlıkla da olsa cok kısa bir sure once resimlerini yayınladığı makyajlı Opel Corsa sonunda ortaya cıktı.Makyajlı modelin yeni motorları ve şasi geliştirmeleri 12 ay once acıklanmış olsa da modelin tasarımındaki değişiklikler hakkında net bir bilgi bulunmuyordu.On ve arka tasarımında ufak değişiklikler yapılan modelin tasarımı Yeni Meriva ve Astra'ya benzetilmeye calışılmış. Makyajlı modelle birlikte muşterilere 6 farklı yeni jant seceneği de sunuluyor. Otomobilin ic mekanındaki en onemli değişiklikler olarak ise Touch&Connect Navigasyon sistemi ve kokpitte kullanılan malzeme kalitesinin arttırılması olarak goze carpıyor. Ayrıca yeni Corsa sahibi olmayı duşunen muşterilerin karşısına şimdiki donanımlardan farklı olarak 'Color Line Series' ismi verilen yeni bir donanım cıkacak.Başlığımızdaki iddialı yakıt tuketim değeri ise tekrar guncellenen 1.3 litre hacmindeki CDTI dizel motordan geliyor. 95 beygir guc uretebilen motorun yakıt tuketim değeri, 3 kapılı versiyonda start-stop sistemi sayesinde ortalama 3.5 litre/100 kilometre değerine cekilebilmiş. 5 kapılı versiyonun ortalama yakıt tuketimi ise 3.6 lt/100km olarak belirtilmiş. Yakıt tuketimi bu kadar iddialı olan makyajlı Corsa'nın emisyon değeri de geliştirilmiş: 3 kapılı versiyonda 94 gram/kilometre, 5 kapılı versiyonda ise 95 gram/kilometre. EcoFlex Corsa'ların şehir ici tuketim değeri de 100 kilometrede 4.6 litreden 4.2 litreye cekilmiş.Bu cevreci ve ekonomik modelin 2011 Haziran ayında butun Avrupa'da satışa cıkarılması planlanıyor. Fiyatları ise henuz belli değil.

DH