HTC, Android ve iOS'a meydan okumaya hazırlanıyor! Cep devinin yeni işletim sistemi haberimizde...

[IMG]http://img202.**************/img202/6390/8e8k.jpg[/IMG]

HTC hakkında cok ilginc bir haber ortaya cıktı. Telefon ureticisi firma, Cin pazarında kullanılmak uzere ozel bir mobil işletim sistemi hazırlıyor.

HTC'nin başkanı bu operasyonu bizzat yonetiyor. HTC'nin yeni ureteceği sistemin Android uzerine kurulup kurulmadığı belli değil ancak HTC sistemi Cin'e ozel bir mikroblog sitesi olan "Weibo" gibi unlu servisleri calıştıracak şekilde hazırlıyor.

HTC, yeni mobil işletim sistemi icin bir yayın zamanı acıklamıyor ancak kaynaklar yeni sistemin 2013 sonunda piyasaya cıkacağını duşunuyor.

Cin hukumeti uzun zamandır, Cin icin ozel bir işletim sistemi istediğini dile getiriyordu. Boylece Cin vatandaşlarının batılı şirketlerin işletim sistemlerine olan bağımlılığını azaltmak istiyorlardı. HTC de telefon satışlarında yaşanan buyuk duşuşun ardından, kendine yeni bir pazar arıyordu. Cin'e ozel işletim sistemi sayesinde HTC 1 milyarlık Cin pazarında, kolayca telefon satabilecek bir fırsat yakalamış olacak. Bunun da otesinde HTC'nin yazdığı mobil işletim sistemi, Cin'de yuksek talep gorurse, dunyanın en cok kullanılan mobil işletim sistemlerinde zirveye de oynayabilir.

Eğer bu ilk adım başarılı olursa, işletim sisteminin diğer dillere cevrilip diğer pazarlara acılması da ihtimal dahilinde. Bu durumda HTC, Apple ve Google gibi devlere doğrudan rakip olabilir. Ne kadar başarılı olur; işte orasını tahmin etmek guc...

KAYNAK