Verbatim, yeni model 2.5" taşınabilir sabit disklerini (HDD) tanıttı. Şık tasarımlı yeni Verbatim Taşınabilir Sabit Disk ile, kullanıcılar bilgisayarlarına 120, 160, 250, veya 320GB kapasite ilave edebilecekler. Avucici olculerindeki harici diskler, hem Windows hem de Mac kullanıcıları icin Şubat ayından itibaren satışa sunulacak. Veri ve gorsellerin hızlı ve kolayca saklanması, taşınması, yedeklenmesi ve paylaşılması ihtiyacı, tum dunyada takılıp cıkarılabilir veri depolama endustrisini aşırı buyutmektedir. Bunun neticesi olarak, pazar araştırma şirketi GfK, Batı Avrupa'da 2007 yılında 10 milyon taşınabilir sabit disk satılacağını ongormustur. Bu, 2006 yılında satılan 5.2 milyon adet ile karşılaştırıldığında % 90'lık bir atış demektir. GfK, 2008 yılında, 2.5" ve 3.5" Taşınabilir Sabit Disk satışlarının Batı Avrupa'da 14 milyonu gececeğini ongormektedir.
Verbatim Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Multi Medya ve Aksesuar İş Geliştirme Muduru Kai Miroschnik, yapmış olduğu acıklamada "Kurumsal stratejilerimizden biri de, dunya capında kullanıcıların giderek artan her turlu Taşınabilir Sabit Disk (External HD) ihtiyacına cevap verecek urunlere yatırım yapmaktır Yeni urun ailemiz, parlak siyah ve gumuş tasarımıyla, dizustu bilgisayarların tasarım trendine paralel şıklıkta piyasaya sunulmuştur" demektedir.
Son teknoloji ile birleşen cağdaş tasarım
Verbatim 2.5" Taşınabilir Sabit Diskleri, cok yonlu kullanım icin, hem USB hem Combo USB/FireWire arayuzu secenekleriyle piyasaya cıkartmıştır. USB 2.0 ile bağlanan Taşınabilir Sabit Diskler, 5,400 rpm hızla, saniyede 480MB aktarma yaparken, FireWire bağlantısıyla saniyede 400MB veri aktarılabilmektedir. FireWire ve USB 2.0 modellerinin her ikisi de veri yolundan elektrik aldıklarından, ayrı bir guc kaynağına gerek kalmamaktadır.
Macintosh® ve Windows® icin back-up yazılımı
Taşınabilir Verbatim Sabit Diski bir bilgisayara bağlandığında bilgisayarın surucusu gibi işlev gorur. Bu sayede kullanıcılar, taşınabilir diskteki bilgileri ikonlarından taşıyarak ana diske kopyalayabilirler. Verbatim Sabit Diskleri en son işletim sistemleri olan Vista ve Leopard uyumludur. Verbatim 2.5" HD surucusu, duzenli yedekleme icin, Apple işletme sistemi olan "Leopard" Mac OS X'un yedekleme ozelliği "Time Machine" yazılımı sayesinde modern Mac urunlerinin hepsiyle uyumludur. USB modelinde, Nero's "BackItUp 2 Essentials" yazılımı kullanılmakta ve kişiselleştilebilen profesyonel veri yedekleme imkanı yaratan yazılım 26 dilde hazırlanmıştır.
Yeni zarif tasarımlı Verbatim 2.5" Taşınabilir Sabit Disk (HDD) 120, 160, 250, veya 320GB kapasiteli urun gamıyla Şubat 2008 tarihinden itibaren satış noktalarında tuketici ile buluşacak.

Pcnet