Cep telefonları icin hazırlanan “amel defteri uygulaması”nda, kullanıcıya “Bugun Allah rızası icin ne yaptın” sorusu yoneltiliyor, kullanıcı gunluk ibadetlerin yuzde kacını yaptığını da oğrenebiliyor. Online hatim, kıble yonu, yakın camileri bulma da var.
Sağlık sektorunde calışan uc arkadaş, yoğun iş temposundan, namaz vakitlerini kacırmamak icin cep telefonları icin “ezan vakitleri” uygulaması geliştirdi.
Proje sorumlusu Melih Kaşlı, yaptığı acıklamada, programlarında, “ezan vakit hatırlatıcısı, İslami kutuphane, online hatim paylaşımı, kıble yonu, yakın cami bulucu, Kabe canlı” gibi bolumlerin bulunduğunu, ancak diğer uygulamalardan farklı olarak “amel defteri” uygulamasının da yer aldığını soyledi.
Amel defteri uygulamasını, “İki gunu eşit olan zarardadır” Hadis-i Şerif'inden yola cıkarak hazırladıklarını ifade eden Kaşlı, uygulamayla kişinin kendini hesaba cektiğini savundu. Melih Kaşlı, uygulamanın bulunduğu cep telefonunun ekranında, belirlenen saatte, “Bugun Allah rızası icin ne yaptın” sorusunun belirdiğini kaydetti.
Ameller listedeki ibadetlerin yuzde kacı?
Uygulamada, soruların da alarm zamanının da kullanıcı tarafından değiştirilebildiğini vurgulayan Kaşlı, “Kullanıcıdan, 'Namazlarımı beş vakit tam kıldım, Kur'an okudum, oruc tuttum, gece namazı kıldım, nafile namazı kıldım, kurban kestim, zekat verdim, sadaka verdim, annemi babamı ziyaret ettim, annemi babamı aradım, yalan soylemedim, gıybet etmedim, hasta ziyareti yaptım, bir yetimi doyurdum, bir fakire yardım ettim, akraba ziyareti yaptım, evrad okudum” sorularına cevap vermesi isteniyor” dedi.
İşaretlenen amellerin, listedeki ibadetlerin yuzde kacına denk geldiğinin telefon ekranında gorulduğunu bildiren Melih Kaşlı, amel defteri uygulamasına olumlu tepkiler aldıklarını soyledi.
Kaşlı, şoyle devam etti:
“Bugune kadar on binlerce mesaj aldık. Sadece bu program yuzunden akıllı telefon aldığını ifade eden, gecenin hic beklemediği bir anında 'Bugun Allah rızası icin ne yaptın' sorusuyla karşılaşınca gunun butun namazlarını hemen kaza eden, anne babasını arayan, yani hemen gun bitmeden Allah rızası icin bir şeyler yaptıklarını anlatan kullanıcılarımız var.
Biz, daha iyi kulluk yapabilmede teknolojinin yardımını alabilmek icin hazırladığımız programda, bir Musluman'ın ihtiyacı olabilecek bircok uygulamaya yer verdik.”
kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Cep'ten online hatim indir!