Apple'ın kurucusu Steve Wozniak, bakın bu kez hangi konuda Apple'a yuklendi...
Konu ne olursa olsun ve hedefleri arasında kendi şirketi dahi olsa lafını sakınmayan Steve Wozniak, bu sefer de bulut bilişim (cloud computing) uzerinden Apple'ı eleştirdi.
Soz konusu teknolojinin sonunun "karanlık" olduğunu duşunen Wozniak, bulut bilişime milyon dolarlar yatıran şirketi Apple'ın yanlış karar verdiği goruşunde. Apple'ın online yedekleme ve depolama urunu iCloud, şirketin iOS ve Mac OS X işletim sistemleri icin buyuk rol oynuyor.
Wozniak ise bu durumun, ileride "felakete" yol acacağını savunuyor: "Buluta bu kadar yatırım yapılması konusunda ciddi endişelerim var. Ozellikle onumuzdeki 5 yıl icinde, bunun buyuk sorunlar yaratacağını duşunuyorum."
Bulut bilişimin, kullanıcıların elinden sahiplik haklarını da buyuk oranda aldığını belirten Wozniak, "Bu sistemde, aslında hicbir şeyin sahibi değilsiniz. Bense o şeylerin gercekten benim olduğunu hissetmek istiyorum." dedi.
Wozniak son olarak, coğu insanda "evet, her şey bilgisayarımda ve gercekten de benim." duşuncesi hakim olsa da "buluta ne kadar cok şey yuklersek, o urunler uzerinde o denli kısıtlı ozgurluğe sahip olduğumuzu" soyleyerek sozlerini noktaladı.
www.chip.com.tr
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Steve Wozniak bildiğiniz gibi... [BT]