Avcılar Endustri Meslek Lisemiz 1983 – 1984 Oğretim Yılında 110 oğrenci ve 5 oğretmen mevcuduyla Bakırkoy Endustri Meslek Lisesi bunyesinde yalnız ELEKTRİK Bolumu ile eğitim ve oğretime başlamıştır.
İstanbul İlimizin Edirne Cıkışında E - 5 Karayolu uzerinde Avcılar Koprusu ust gecit mevkiinde bulunan okulumuzun oğretim binasının yapımı 24 OCAK 1984 tarihinde tamamlanmış olup, aynı tarihte Bakırkoy Endustri Meslek Lisesinden kendi binasına taşınmıştır.
resim
1983-1984 Oğretim yılında, oğretim binasına ilaveten Elektrik, Elektronik, Tesviye ve Metal işleri Atelye binaları tamamlanmıştır.
Tapulu okul sahamızın yuzolcumu 14.083 m2 ‘dir.
1984 - 1985 Oğretim yılı başından itibaren Elektrik bolumune ilave olarak Elektronik bolumu 36,Tesviye Bolumu 76, Metal işleri Bolumu de 74 oğrenci ile hizmete acılarak eğitim ve oğretime başlamıştır. Aynı oğretim yılında Elektrik bolumune de 77 oğrencinin kaydı yapılmış olup toplam oğrenci sayısı 372 ye ulaşmıştır.
1985 - 1986 Oğretim yılının başından itibaren mevcut bolumlere ilave olarak da 41 oğrenci ile Makine Ressamlığı Bolumu, 40 Oğrenci ile de Sıhhi Tesisat ve Isıtma Bolumu eğitim ve oğretime başlamıştır.
resim
1988 - 1989 oğretim yılında faaliyete gecmek uzere Teknik Lise MAKİNE bolumu acılmıştır.
1989 - 1990 Oğretim yılında İngilizce ve Almanca Eğitimi yapmak uzere Anadolu Teknik Lisesi Makine bolumu acılmıştır.
1992-1993 Oğretim yılında mevcut bolumlere ilave olarak Bilgisayar Bolumu eğitim ve oğretime başlamıştır.
2005-2006 Oğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Makine Bolumu oğrenci almayarak kapanmış, aynı yıl Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bolumu 24 oğrencisi ile eğitim ve oğretime başlamıştır.
2008-2009 Eğitim oğretim yılında Okulumuzun A Blok binasında guclendirme calışması yapılmıştır.
2009 yılında ayrıca Okulumuzun Ust kat catı arası acılarak Okulumuz Doner Sermaye yıl sonu kar payı ve Okul Aile Birliği katkılarıyla Modern Kutuphane ve Okuma Salonu, oğrenci ders calışma salonu, baskı odası, memur odası ve Okuma yazma odası yapılmıştır.
2009-2010 yılında başlayan ancak eğitim oğretimin aksamaması acısında ertelenen guclendirme calışmaları C Blokta devam ederek bu binamız da guclendirilmiştir.
2010 yılı Kasım ayında UMEM Projesi kapsamında Okulumuzda yapılan ihaleyle Okulumuz Atolyelerinde ihtiyac bulunan son model makine ve techizatlar alınarak eğitimde yenilik sağlanmıştır. Ayrıca Okulumuza proje kapsamında Jenerator alınarak elektrik kesintisi sorunu ortadan kaldırılmıştır. Okulumuzun internet ağ sistemi de yenilenmiştir.
2011-2012 yılında B Blok guclendirmesi de yapılarak tum okulun guclendirme calışmaları tamamlanmıştır.
2014 yılında okulların donuşturulmesi neticesinde okulumuzun da ismi değişerek "Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olmuştur.
2015-2016 Eğitim-Oğretim yılında 1844 oğrenci ve 130 oğretmenle eğitim-oğretime devam etmektedir.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Avcılar Endustri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi