Akıllı telefonların lideri: iPhone
IDC'ye gore piyasadaki en iyi beş akıllı telefonun sıralamasında değişiklikler gorulebilir.

2011'in 2. ceyreğinde Apple dunyadaki bir numaralı akıllı telefon ureticisi haline geldi. Apple toplamda 20,3 milyon iPhone satarak, Samsung, Nokia, RIM, HTC gibi markaları geride bıraktı. 2011'in ilk ceyreğinde Apple 18,7 milyon satarak, 24,2 milyon satan Nokia'nın ardından ikinci sıraya yerleşmişti. Nokia, Windows işletim sistemli telefonlar uretme kararı alsa da bu yılın sonuna doğru piyasaya surme kararı aldığından ikinci ceyrekte bu kararın etkilerini goremedi.IDC'den Ramon Llamas, akıllı telefon pazarının yeni lideri 2007'deki ilk iPhone'dan bu yana uzun ve başarılı bir surecten gecen Apple'dır dedi. Uzmanlar, iPhone'a olan talebin cok fazla olduğunu ve yeni urunun piyasaya cıkışıyla daha da artacağını belirtiyorlar. Strategy Analytics'in de aralarında bulunduğu başka araştırma firmaları da Apple'ın liderlik koltuğuna oturduğunu belirtiyorlar.

Cihaz bakımından lider Apple olsa da işletim sistemi konusunda aynı şeyi soyleyemiyoruz. Samsung ve HTC ile gitgide daha yaygın hale gelen Android, o konuda bir numara. 2011'in 2. ceyreği incelendiğinde en cok satışı yapılan işletim sistemi Android işletim sistemi.

IDC'nin Apple'ın başarısını satış politikasına bağlıyor. Cunku Apple 200 ulkede 200 operator ile satılıyor.

2011'in 2. ceyreğiyle ilgili bir diğer onemli veri ise Samsung'un 2010 yılına gore gosterdiği %380'lik artış. Bu durumun en buyuk nedeni olarak ise Android işletim sistemi gosteriliyor. RIM ise gecen seneye gore sadece %10'luk bir artış gosterdi ve dorduncu sıraya yerleşti.

IDC, 2. Ceyrekteki durumun bu şekilde olduğunu ancak kimsenin yerinin garanti olmadığını belirtti. IDC'ye gore bu beş firma arasındaki sıralama değişikliği oldukca olası.
Kaynak