Akıllı telefon piyasasında bir turlu aradığını bulamayan Nokia yeni modeli Lumia 1001 ile Windows 8'i entegre etmeyi duşunuyor.
Akıllı telefonlar ortaya cıkmadan once giriş seviyesi telefonlarıyla bir hayli iyi iş cıkaran Nokia, akıllı telefonların ardından biraz geri planda kalmıştı hatırlarsanız. Yaptığı son derece akıllı bir hamle ile Windows Phone 8'e yonelen şirket, sağlam bir geri donuşun eşiğinde gibi gorunuyor.
Firmanın yeni işletim sistemine sahip akıllı telefonları merakla beklenirken, bir Uzak Cihazlar ekran goruntusunde Lumia 1001 adında bir cihaz ortaya cıktı. Bildiğiniz gibi Lumia serisi, Nokia'nın Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonlarını temsil adiyor.
Cihaz hakkında herhangi bir bilgi bulunmasa da bu durum, pek cok kişiyi meraklandırdı. Zira yeni ve iddialı bir işletim sistemi, akıllı telefon dunyasına adım atmak uzere. Nokia da bu yeni işletim sisteminin bayrak tutanı konumunda olacak. Zira Microsoft, işletim sistemiyle ilgili Nokia'ya ceşitli ayrıcalıklar tanıyacak.
Bakalım Lumia 1001 nasıl bir telefon olacak...
Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- "Akıllı ol" Nokia!