‘Cep’lere giren fotoğraf makineleri artık para kazandırmaya başlıyor.
Akıllı telefonlarda yer alan Scoopshot, kullanıcıların cektiği fotoğraf ve videoları medya devlerine ulaştırarak para kazandırıyor.
Akıllı telefonlar ve tabletler sosyal paylaşım sitelerinin yaygınlaşmasıyla beraber fotoğraf cekmek ve bu fotoğraflar paylaşmak daha fazla kullanılmaya başlandı. Sadece eşe dosta gosterilen cekilen fotoğraflar artık para kazandırmaya başlıyor. Scoopshot uygulamasıyla cekilen fotoğrafları dev medya şirketleri satın alıyor.
HABERİ YAKALA
Scoopshot, uygulama akıllı telefon fotoğraf işine habercilik ruhu katıyor ve kullanıcıların sıcak gelişmeleri anında goruntuleyip dunyanın medya devlerine ulaştırmasını sağlıyor. Scoopshot bunu yaparken fotoğrafı ceken kullanıcıların fotoğraflarda imzasını yayınlayarak karşılığında para kazandırıyor. Orneğin, buyuk bir siyasi protesto, bir trafik kazası, futbol macındaki olaylar, doğal afet veya bir muzik konseri gibi bircok farklı kategoride fotoğraf paylaşmak mumkun. Soz konusu fotoğraflar, Scoopshoot ile anında dunyanın onde gelen medya devlerine ulaşıyor.
Scoopshot, Avrupa’da yaklaşık 3 yıl once kullanıma acıldı. Ancak dunyanın onde gelen medya şirketlerinin uygulamaya yoğun ilgi gostermesi kısa zamanda uygulamanın populer olmasını sağladı. Şu anda Sccopshot’tan fotoğraf kullanan medya şirketleri arasında SkyNews, Deutsche Welle, USA Today, Metro gibi onde gelen medya kuruluşları bulunuyor. Scoopshot hem Apple’ın mobil işletim sistemi iOS hem de Google’ın mobil işletim sistemi Android’de ve Windows mobil işletim sistemi Windows Phone 8’de yer alıyor. Tablet bilgisayarla da kullanılabilen Scoopshoot, e-posta ile birkac dakika icinde bir hesap actıktan kullanıma hazır oluyor.
Scoopshot nasıl calışıyor?
Akıllı telefon ve tabletlere yuklenen uygulamayla haber değeri taşıyan goruntuler Scoopshot uzerinden paylaşılıyor. Goruntunun bedeli kullanıcılar tarafından belirleniyor ve dunyanın dev medya şirketlerine sunuluyor. Soz konusu gorselleri kullanmak isteyen medya şirketleri, fotoğrafları satın alıyor ve haberlerde kullanıyor.
Kaynak