Herkesi şaşırtan Tizen'li Galaxy S4!
Ortaya cıkan bu Galaxy S4 resminde, telefonun uzerindeki işletim sistemi herkesi şaşırttı!
MeeGo ve Bada işletim sistemlerini hatırlayan var mı? Nokia'nın Windows işletim sistemine gectiğini acıklamadan once desteklediği ve acık kaynak kodlu olarak geliştirilen MeeGo ve Samsung'un buyuk umitlerle geliştirdiği Bada, telefon piyasasındaki hızlı gelişmeler sonrasında daha hayata gecemeden unutulup gitti...
Ancak yeni mobil işletim sistemi geliştirme calışmaları yine de son bulmadı. Linux Vakfı'nın onderliğinde, Intel ve Samsung tarafından geliştirilen Tizen sistemi hakkında yeni bir fotoğraf sızdı. Samsung Galaxy S4 uzerinde calışırken fotoğrafı cekilen Tizen'in koşeli, dortgen bir tasarımı olduğu anlaşılıyor. İşletim sisteminin pil ve operator bilgisinin bulunduğu mesaj barının telefonun alt kısmında yer alması dikkat cekiyor.
Arayuz hakkında onemli bir ipucu vermeyen fotoğraf hakkında en onemli detay, işletim sisteminin Galaxy S4 uzerinde calışıyor olması. Bu da Samsung'un, Tizen ile calışan bir Galaxy S4 modelini piyasaya surme ihtimalinin olduğunu ortaya cıkardı. Ancak konu hakkında kesin bir bilgi yok.
Kaynak