Dunyanın onde gelen elektronik ureticilerinden Sharp'ın 3D teknolojisi uzerine yaptığı calışmalara yeni bir boyut kattı.Bilindiği uzere Sharp, 3D gozluk ihtiyacını ortadan kaldıran 3D panellerini uretmeye başlamıştı.Sharp'ın 3D teknololijisi uzerine yaptığı calışmaların biri de Japonya'da duyurusunu yaptığı 3D destekli akıllı telefonlar oldu.
Sharp'ın duyurusunu yaptığı GALAPAGOS 003SH ve GALAPAGOS 005SH adlı telefonlar sahip oldukları 3D paneller ve Android işletim sistemiyle "dunyada ilk" olma sıfatına sahip oldu.

Sharp'ın duyurusunu yaptığı telefonlardan ilki olan Galapagos 003SH, gozluksuz olarak 3D goruntu sunan 3.8 inc boyutunda ve 800x480 cozunurluğe sahip coklu dokunmatik ekrana sahip. Galapagos 003SH'de 9.60 mp'lik CCD sensorlu kameraya yer verilmiş. Bu kamera sahip olduğu otomatik odaklanma ve 720p video kaydı ozelliği ile dikkat cekiyor.Galapagos 003SH'nin diğer ozelliklerinin arasında Android 2.2 işletim sistemi, 1 GHz Snapdragon işlemci, 400 MB dahili bellek, WiFi ve GPS gibi ozellikler bulunuyor. Sharp'ın gozluksuz olarak 3D sunan telefonlarından ilki olan Galapagos 003SH'nin Aralık ayında piyasa sunulması bekleniyor.

Sharp'ın duyurusunu yaptığı Android 2.2 işletim sistemli diğer telefon olan Galapagos 005SH'de diğer modelden farklı olarak, QWERTY klavye, 512 MB dahili bellek ve 8 mp cozunurluklu kamera yer alıyor.Sharp'n duyurusunu yapmış olduğu gozluksuz olarak 3D goruntu sunan telefonları, kutu iceriğinde Bio Hazard, Ghost & Goblin, Megaman, Konami Mobile Baseball oyunların ve Shreck, Despicable Me gibi filmlerin 3D versiyonları kullanıcılara sunulacak.
DH