İstanbul'da yaşayan bir aile, internet uzerinden luks bir otelin fotoğraflarını kullanan bir siteden tatil satın aldı. Dolandırıldıklarını ise Bodrum'da bulunan otele gittiklerinde "rezervasyonunuz bulunmamaktadır" cevabını alınca oğrendi. Vatandaşları dolandıran internet sayfası ise hala aktif olarak mağdurlarını ararken, verilen irtibat numaralarından kimseye ulaşılamıyor.
Bodrum'da bulunan luks bir otelin internet sayfasını kopyalayıp vurgun yapan cete, İstanbul'da yaşayan Yazıcı ailesini dolandırarak mağdur etti. Bugune kadar aynı yontem ile yaklaşık 200 kişiyi dolandıran şebeke, kopya internet sayfası ve birebir otel gorselleriyle vatandaşları ağlarına duşuruyor. İstanbul'da av malzemesi satan bir dukkanın sahibi olan Sait Yazıcı (42) ailesiyle tatile gitmek icin internet uzerinden araştırmaya başladı. İnternet sayfaları uzerinden otel arayan Yazıcı, Bodrum'da bulunan bir oteli beğenerek, internet uzerinden rezervasyon yaptırmak istedi. İncelediği internet sayfasının "kopya otel" sayfası olduğunu bilmeyen Yazıcı, irtibat numarasını arayarak once otel hakkında bilgi aldı. Daha sonra verilen ucret ve otel imkanları hoşuna giden Yazıcı, 1-7 Eylul arası rezervasyon yaptırmak istedi. Dolandırıcılar bu durumu fırsat bilerek Sait Yazıcı'nın cep telefonuna banka hesap numarası yollayarak, parayı bu hesaba yatırmasını istedi. Dolandırıcıların ağına takılan Yazıcı ise aynı gun icinde verilen hesap numarasına 5 bin 250 TL yatırarak tatil gununu beklemeye başladı.
[h=3]AİLE DOLANDIRILDIĞINI OTELE GİDİNCE ANLADI[/h] 1 Eylul'de İstanbul'dan Bodrum'a giden Yazıcı ailesi otele gittiklerinde hayatlarının şokunu yaşadı. Otel resepsiyonu tarafından "rezervasyonunuz bulunmamaktadır" cevabını alan aile, dolandırıldıklarını anlayarak Bodrum Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayette bulundu. Bu yaz yaklaşık 200 kişiyi mağdur eden şebeke her yerde aranıyor.
[h=3]"PROFESYONEL BİR DOLANDIRICILIK OLAYI İLE KARŞI KARŞIYA KALDIM"[/h] İnternet uzerinden tatil satın alıp dolandırılan Sait Yazıcı, yaşadığı sureci anlattı. "Kopya internet" sitesinden Bodrum'da bulunan bir otelde kalmak icin 7 gunluk bir tatil satın alan Yazıcı, "28 Ağustos tarihinde Bodrum'da bulunan luks bir otelde rezervasyon yapmak icin internette araştırma yaptım. Arama motoruna otelin ismini yazdığım zaman cıkan ancak 'kopya' olduğunu bilmediğim sayfaya tıklayarak oteli inceledim. Daha sonra bu 'kopya' internet sitesinde bulunan irtibat numarasını arayarak, isminin Bulent olduğunu ifade eden biriyle goruşme yaptım. Telefon goruşmemizde otel ve fiyatlar hakkında yetkili biri gibi bilgiler verdi. Bana 5 bin 250 TL gibi bir fiyat cıkardı ve rezervasyon yapmamız icin bu parayı yollamam gerektiğini soyledi. Bende aynı gun parayı gonderdim. Parayı gonderdikten sonra tekrar aradım paranın hesaba gectiğini ve 1 Eylul'de otele beklediklerini soylediler. Bende ailemi alarak 1 Eylul tarihinde Bodrum'da bulunan otele gittim ancak hayatımın şokunu yaşadım. Resepsiyona gittiğimde rezervasyonumun olmadığını ve kendilerine gelen bir para olmadığını soylediler. Otelin banka hesap numaraları ile benim gonderdiğim hesap numarasını karşılaştırınca dolandırıldığımı anladım" diye konuştu.
[h=3]"BU YAZ 200 AİLEYİ AYNI ŞEKİLDE DOLANDIRMIŞLAR"[/h] Bu dolandırıcıların şebeke olduğunu soyleyen Yazıcı, "Otelde rezervasyonumuz olmadığı gibi şansımıza otelde her yer doluydu. Biz cantalarımızla otelin onunde kaldık. Ailemizle tatile gidiyoruz ancak yaşadığımız olay cok uzucu. Bende Savcılığa giderek suc duyurusunda bulundum. Ancak orada oğrendiğim şeyler beni daha cok şaşırttı. Bu yontem ile bu yaz 150-200 kişiyi aynı şekilde dolandırmışlar. Biz gerekli şikayetlerimizi yaptık ancak bu şahıslar hala bu 'kopya' internet sayfalarıyla vatandaşları dolandırıyor. Umarım bir an once yakalanıp cezalarını cekerler" dedi.
Kaynak: İHA