Kulp ilcesine bağlı kırsal Ağackorur mahallesi mevkisinde 12 Eylul gunu PKK'lı teroristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan 7 işcinin mensup olduğu Hiyan aşireti 33 yılda terorden cok buyuk acı cekti. Diyarbakır, Muş ve Batman gibi bircok ilde yaşayan Hiyan aşireti, yıllardır teror orgutu PKK'ya karşı verdiği mucadeleyle biliniyor.
[h=3]2 SALDIRIDA 23 ŞEHİT VERDİLER[/h] Hiyan aşiret mensuplarını hedef alan teroristler, aşiret mensuplarının yoğun yaşandığı Kulp ilcesindeki Hamzalı mahallesinde 1 Ocak 1995 ve 16 Mart 1995'te gercekleştirdikleri iki saldırıda 23 kişi şehit oldu.

[h=3]"BABAMI 196 KURŞUNLA ŞEHİT ETTİLER"[/h] Hiyan aşireti mensuplarından Amil Yatcı, Kockar mahallesinin teror orgutu ile mucadele eden bir mahalle olduğunu ifade ederek, "Hiyan aşireti 23 muhtarlığa sahip. Biz PKK zihniyetini kabul etmeyen ve karşı cıkan bir aşiretiz. 1985 yılında PKK'ya karşı mucadelede şehit vermeye başladık. 12 Eylul'deki şehitlerimiz de inşallah son şehitlerimiz olur. Kulp'taki patlamada 7 şehit verdik. Koy olarak 28, aşiret olarak 59 şehidimiz oldu. Bunların icinde 2 aylık bebek de var, 93 yaşındaki yaşlımız da var. Babam Hasan Yatcı 1993 yılında 72 yaşındayken 196 mermi ile şehit oldu. Hiyan aşireti PKK'yı kabul etmemiş. PKK'nın zihniyeti Ermeni davasıdır. Yani Kurt'le bir alakası yok, Cerkez'le bir alakası yok, Laz'la bir alakası yok. Kufur davasıdır. Bizim aşiretimiz bu fikri kabul etmemiş, etmeyecek ve son damlaya kadar da kabul etmiyoruz. Amcam kızının evine 1997'de baskın yapılıyor. Bize ekmek verin diyorlar. Amcamın kızı da size verecek ekmeğimiz yok diyor. 26 kurşunla şehit ettiler. Dava Kurt davası değil kufur davasıdır. Ben Kurdum Kurt cocuğuyum. Bu Ermeni davasını kabul etmiyorum. Devletin yanındayız. Allah devletimizi daha guclendirsin. Allah bu devleti başımızdan eksik etmesin" dedi.