İYİ Parti Genel Başkanı
Meral Akşener'in, verdiği bir roportajda kullandığı "Anahtar partiyiz" soylemine
Saadet Partisi Genel Başkanı
Temel Karamollaoğlu'ndan, "Anahtar var, maymuncuk var" diye karşılık gelmişti. Karamollaoğlu'nun bu soylemini yanıtlayan Akşener, "Maymuncuk sadece kapıları acar. Biz anahtarız, hem acar hem kilitleriz." dedi.
İYİ Parti, Gaziler Haftası nedeniyle şehit ve gazi yakınlarına tur gezintisi duzenledi.Gazi ve şehit yakınlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, program sonunda basının sorularını cevapladı.
[h=3]"BİZ ANAHTARIZ, HEM ACAR HEM KİLİTLERİZ"[/h] Kadın gazetecilerin "Neden tum tartışmalar İYİ Parti uzerinden yurutuluyor" sorusuna "İYİ Parti anahtar partidir" diye cevap verdiğini hatırlatan Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Anahtar var, maymuncuk var" soylemine ise şoyle cevap verdi: "Karamollaoğlu'nun soyleminin bir dil surcmesi olduğunu duşunuyorum. Cunku maymuncuk sadece kapıları acar. Biz anahtarız, hem acar hem kilitleriz." dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, verdiği bir roportajda kendisine sorulan "AK Parti ile temasa sıcak bakar mısınız?" sorusuna, " Anahtarız biz. 2023 secimlerinde yani 2023 diye bildiğimiz icin soyluyorum, Sayın Erdoğan'ın secilmesi imkansız. Kendisinin de bunu gorduğunu biliyorum. Yetmiyor oyları. Biz anahtarız, dolayısıyla cekiştirilmekten doğal hic birşey olmaz. Dolayısıyla oyun kurucuyuz. O nedenle cekiştiriliyoruz. Gercekten guclu bir anahtar konumundayız." yanıtını vermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Anahtar partiyiz" cıkışını yorumlayan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu da, "Anahtarı tarif etmek zorlaşıyor, bir anahtar var bir de maymuncuk var, her kapıyı acan. Hangisi hangisidir onu bilemem. Ama parti liderleri kendilerinin pozisyonunun cok onemli olduğunu ifade edebilir. Herkes cunku bu ifadeyi kullanabilir. Muhim olanı kritik zamanlarda ortaya konan tavırdır. Anahtarlık, bir bakıma kapı acmak, kapı acmak da, bir bakıma farklı manaya alınmalı. Yani kucaklayıcı, birleştirici, anahtarla kapı acarken zorlukların nasıl ustesinden gelinir manası da var. Bu mefhumun uzerinde durulması icap eder diye duşunuyorum ben. Kapıyı acmaktan cok belki kapıyı acık tutmak veya kapı acmanın ifade ettiği manalar. Ama ben Sayın Akşener'in parti genel başkanı olarak partisinin onemini vurgulamasını garipsemiyorum. Cumhurbaşkanının da kendisinin ısrarla olmasını arzu ettiği bir sistemi benimsemesini de ovmesini de garipsemiyorum. Herkes gibi biz de 'kilit partiyiz' deriz bunun ne manaya geldiğini zaman gosterir. Bizim uzerinde durduğumuz konu kendimizi ovmek meselesi değil. Ulkemizin icinde bulunduğu problemlerdir. Her konuda da bu problemin nasıl cozuleceğine dair hedeflerimiz politikalarımız var" ifadelerini kullanmıştı.

Temel Karamollaoğlu'ndan Meral Akşener'e icinde "Maymuncuk" gecen yanıt