İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basında yer alan "Makbul vatandaş torpili" iddialarına yanıt verdi. Gazetecilerle yaptığı goruşmede gundeme dair acıklamalarda bulunan İmamoğlu, İBB'ye torpille işci alındığı iddialarına yonelik olarak parti icindeki yazışmayı gorduğunu ancak alımlarda boyle bir durumun soz konusu olmadığını belirterek, "Boyle bir metodun benim icin bir gecerliliği yok, doğru da değil" dedi.
[h=3]TORPİL İDDİASINA YANIT[/h] Referans mektuplarıyla işe alım yapıldığı iddialarıyla konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, parti icindeki yazışmayı gorduğunu ancak alımlarda boyle bir durumun kesinlikle gecerli olmadığını belirtti. İmamoğlu, "Partimizin kendi icindeki bir yazışmayı gordum. Acıkcası ilk bir cumlesi doğru, gerisi yanlış. Boyle bir metodun benim icin bir gecerliliği yok, doğru da değil. Orada yanlış yapan arkadaşımızla ilgili ilce başkanlığımı gerekli işlemi yapacaktır. Herkes bizi referans yazabilir başkalarını yazabilir ancak bunun bizim icin bir ayrıcalığı yoktur. Yanlış bir yazışmadır inşallah da bir an once de duzeltilecektir" şeklinde konuştu.
[h=3]"13 KİŞİLİK ALIM İCİN 6 BİN KİŞİ BAŞVURDU, UZUCU BİR DURUM"[/h] Medya A.Ş. icin acılan ilana yapılan cok sayıda başvurunun kendisini uzduğunu belirten İmamoğlu, "6 bine yakın başvuru oldu. 13 arkadaşı aralarında goreve davet edeceğiz. Bu tabi bize İstanbul'da Turkiye'de işsizliğin geldiği son noktayı işaret ediyor. Hicbir vatandaşımızın şuphesi olmasın butun alımlarda objektif olacağız, hassas olacağız. Burada iyi bir başlangıcla hep boyle devam edeceğiz. Tabi 13 kişi icin 6 bin başvuru gercekten uzucu bir durum" dedi.
[h=3]"İBB'DE 25 SENEDİR İLAN GORDUNUZ MU?"[/h] İşe alımlar icin insan kaynakları portalı kurduklarını belirten İBB Başkanı, "Medya A.Ş. ve diğer kuruluşlardaki işten cıkarmalarla ilgili her şeyi anlattık. Bazıları kendileri ayrıldı bazılarıyla da biz yollarımızı ayırdık. İhtiyac tespiti yapıldı ve bunu cok profesyonelce yonetiyoruz şu an. Bizim insan kaynakları portalımız acıldı. Bu sistemi devreye sokmuş olduk. Bu yeni nesil ve profesyonel bir his. 25 senedir İBB'de bir ilan gordunuz mu siz? Kamu alımı dışında. Gormediniz. İlk defa goruyorsunuz ve daha goreceksiniz. İnsanların şaşkınlıklarını anlıyorum" diyerek sozlerini noktaladı.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Bazı medya organları "Makbul vatandaş torpili" başlığıyla yayımlanan haberde, İBB'nin işe alımlarda CHP teşkilatları ile koordineli calıştığı ve işe alımlarda CHP ilce başkanlıklarına iş başvurusunda bulunulduğunu iddialarını manşete taşımıştı.