Bir suredir yoğun bakımda tedavi goren ve Twitter'da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dorduncu kez yakalandığı kansere yenik duştu. Cuma akşamı hayata gozlerini yuman 21 yaşındaki Neslican Tay'ın cenazesi Rize'de toprağa verilmek uzere getirilmişti.
[h=3]AİLE KABRİSTANINA DEFNEDİLDİ[/h] Uc kere yendiği kansere karşı verdiği mucadele ile tanınan 21 yaşındaki Neslican Tay, Rize'de son yolculuğuna uğurlandı. Genc kızın cenazesi, merkez Sahil Camii'nde oğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla yine merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi'nde kesilen bacağının gomulduğu yerde toprağa verildi.
[h=3]CENAZE TORENİNE BİNLER KATILDI[/h] Torene, Tay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve cok sayıda seveni katıldı.
[h=3]"BENİM İCİN SOL BACAĞINIZI SEVİN" DEMİŞTİ[/h] Genc yaşta hayata veda eden Tay, "Hayatınızı sevin. Kendinizi sevin. Bedeninizi sevin. Ruhunuz başka bir bedende bulunmayacak. Saclarınızı, boyunuzu, kilonuzu sevin. Benim icin sol bacağınızı da sevin." ifadelerini kullanmıştı.
[h=3][/h] Neslican Tay'ın dayısı Omer Yazıcı yaptığı acıklamada, "Bu surecte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkur ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Neslican'ı dun gece kaybettik. Ama Neslican'ın bedenini kaybettik. Neslican'ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mucadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz" dedi.
[h=3]KESİLEN BACAĞININ GOMULDUĞU YERDE TOPRAĞA VERİLDİ[/h] Tay'ın cenazesi, oğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Pehlivan Mahallesi'ndeki aile kabristanında,vasiyeti gereği daha once kanser nedeniyle kesilen bacağının gomulduğu yerde toprağa verildi.
[h=3]UNLU İSİMLER PEŞ PEŞE PAYLAŞIM YAPTI[/h] Olumuyle Turkiye'yi yasa boğan Tay icin binlerce sosyal medya kullanıcısı, unlu isimler, siyasi liderler ve spor kulupleri veda paylaşımı yaptı.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Rize'nin Gulbahar Mahallesi'nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl once kanser hastalığına yakalandığını oğrendi. Tumor nedeniyle sol bacağı kesilen genc kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına ornek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mucadele edeceğini acıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi sureclerini takipcileri ile paylaştı. Kısa surede 1 milyon takipci sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi gorurken, diğer yandan Bahceşehir Universitesi Psikoloji Bolumu'nu kazanarak eğitimini surdurdu. Kanser hastalığı ile mucadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul'da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Genc kız 20 Eylul'de hayatını kaybetti.

Haluk Levent'in anıt mezar cağrısı buyuk yankı buldu! Neslican, 6 aileye daha umut oldu Hayatını kaybeden Neslican Tay'ın cenazesi hastaneden alındı Neslican Tay'ın cansız bedeni goren kişiden duygulandıran sozler: Gelin gibi olmuş Neslican Tay'ın olum haberini alan anne ve babasının hali yurek parcaladı Neslican'ın olum haberini alan Selin Ciğerci: İyi olacağım diye soz vermiştin Hayatını kaybeden Neslican Tay icin "Son mesajını gormemişim" diyen Duygu Ozaslan kendisini savundu Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sozleri gundem oldu: Benim icin sol bacağınızı da sevin Hayatını kaybeden Neslican Tay'ın son paylaşımı yurek dağladı: Yaşamayı cok istiyorum Unlu isimler hayatını kaybeden Neslican Tay'ın acısını paylaştı Futbol dunyası, Neslican Tay'ın olumune sessiz kalmadı Siyaset dunyasından Neslican Tay'ın olumune ilişkin mesajı: Gittin, cok uzgunuz cok Kanserle savaşan Neslican Tay, hayatını kaybetti