Eskişehir'de yaşayan Raşit Ozkan, tırını satmak isterken dolandırıldı. Yazın yaşadığı Konya'nın Yunak ilcesinde tırını satmak icin goruştuğu şahıslar, 'aracı muayene ettirip satışını alalım' diyerek 15 bin lira kapora verdi. Ardından tır ile birlikte kentten ayrılan şahıslardan bir daha haber alamayan Raşit Ozkan, aracını bulmak icin şehir şehir dolaştı. Aracını bulabilmek icin binlerce lira harcayan Ozkan, dolandırıcıların bir an once yakalanmasını istiyor.
[h=3]"ARABAMIZI KURTARSINLAR"[/h] Aracın taksitini odeyemediklerini ifade eden Raşit Ozkan, sadece kendinin değil başka insanların da dolandırıldığını iddia ederek, "Ben aracımı sattım. Konya Yunak'ta gonderdik. Adana'dan birisi gelip aldı. Gidiş o gidiş. Biz dolandırıldık. Araba Hatay, Antep, Maraş ve Adana cevresinde. Bizim arabamızın yakalanmasını istiyoruz. Bir an once yardımcı olsunlar. 145 bin liraya sattık. 15 bin lira kaparo verdiler. Arabayı muayene icin goturduler. Muayenesini yaptırıp geleceklerdi, biz de satışını verecektik. Hatay'a gittim, Adana'da karakola gittim. Akıncılar polis karakoluna gittim ilgilenmediler. CİMER'e de bu konu ile alakalı yazı yazdık. Hatay'a gittik, Antep'e gittim aracım bu bolgelerde. Birkac kişi daha dolandırdılar. Sadece ben değilim mağdur olan. Bu aracın bulunmasını rica ediyorum. Buyuk bir şebeke var burada. Bu bolgede buyuk bir şebeke var. Benim cocuğum ceza evine girecek. Kız cocuğum ceza evine girecek. Avukattan dolayı, taksitimizi borcumuzu odeyemiyoruz. Tek istediğimiz yardımcı olsunlar, arabamızı kurtarsınlar. Bir suru fakir fukaranın aracı var. Kurtarsınlar borctan dertten" dedi.
[h=3]"PANCAR CEKİP COCUKLARIMA BAKIYORDUM"[/h] Aracı ile calışarak evine baktığını ve aracını bulmak icin yollarda binlerce lira harcadığını soyleyen Ozkan, "40 gun oldu calınalı. Sekizinci ayın 4'unde benim aracım Nur Dağı'nda gorunuyor. Ya Hatay'a gitti ya Antep'e gitti. Calınan dolandırılan aracların hepsi bu bolgede. Artık devlete kalmış bir şey bu. Devlet bizi kurtarsın bundan. Ben 20 bin lira para harcadım. 2 sefer buraları arabayla gezerek 20 bin lira harcadım. Zor durumdayım. Param da yok, gidecek durumda da değilim artık. Rize'den de bir aracı da goturmuşler. Geleceklerdi beraber arayacaktık. Ekmeğimizdi, kac tane eve bakıyordu. Taksitlerimi odeyemedim. Pancar cekiyordum, balya cekiyordum iyi iş yapıyordum. Coluğuma cocuğuma bakıyordum. Şimdi onu da yapamıyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA