Damadını oldurduğu iddiasıyla gozaltına alınan kayınpeder, cinayeti 20 gun once planladığını soyledi.
Emniyetteki ifadesinde cinayeti itiraf eden M.G, yaklaşık 4 ay once Eser Efsane'nin annesi Meryem Fidan ile kendilerini ziyarete geldiklerini ve kızını istediklerini anlattı.

[h=3]"ANLAŞMIŞ GİBİ DAVRANDIM"[/h] Soz konusu konuşmada 20 Eylul'de kına, 22 Eylul'de duğun merasimi icin sozleştiklerini kaydeden M.G, aslında Eser'i oldurmek icin fırsat kolladığını ve anlaşmış gibi davrandığını ifade etti.
Kına merasiminin evlerinin onunde normal şekilde başladığını aktaran M.G, "Eser'i kına merasiminde ibret olması amacıyla oldurmek icin fırsat kolluyordum. Bunun icin uzerime bir hafta kadar once bir bıcak aldım. Kına merasimi boyunca fırsat kolladım hatta bir ara damadım Eser'in yanında oturdum ancak ortam hareketli olduğundan eylemi gercekleştiremedim. Saat 21.30 sıralarında kına yakıldı. Kına yakıldıktan sonra kızımla damadım oynadılar. Oyun bittikten sonra kızım ve damadım kenara cekilmişlerdi ancak ayakta el ele tutuşmuş halde duruyorlardı. Ben uygun zaman olduğunu anladım ve damadım Eser'in arkasından yaklaştım." beyanında bulundu.

Bıcağı oğluna verdiğini, daha sonra Oğuzeli'nde bir yere gittiğini ve polisler tarafından yakalandığını belirten M.G, Eser'i kafasında kurduğu plan doğrultusunda oldurduğunu hatta oncesinde yakınlarına "Eser'e kimse karışmasın, onu ben oldureceğim." dediğini iddia etti.
[h=3]DAMAT HAYATINI KAYBETTİ, ANNE AĞIR YARALI[/h] M.G, ilac bağımlısı olduğunu ve olaydan once de 8 hap aldığını one surerek, damadını oldurduğu icin pişman olmadığını ifade etti. Cinayetle ilgili M.G'nin de arasında yer aldığı 4 şuphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Gaziantep'in Şahinbey ilcesinde onceki gun Eser ve D. Efsane ciftinin kına gecesinde, gelinin yakınları tarafından bıcaklanan damat hayatı kaybetmiş, annesi ise ağır yaralanmıştı.