Gaziler Haftası nedeniyle partisinin duzenlediği geziye katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 30 Ağustos resepsiyonuna katılmasının ardından İYİ Parti ile AK Parti arasında yakınlaşmaların başladığı soylentilerine yanıt veren Akşener, "Biz 30 Ağustos'a gecen sene de gitmiştik. Yani orada bir şey olmamıştı. Bu defa gittiğimizde ne değişti? İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi buyukşehirler el değiştirdi. Dolayısıyla bu seferki gidişimiz dikkat cekti" dedi.

[h=3]"CHP İLE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR"[/h] 31 Mart yerel secimlerine giderken CHP ile bir işbirliği yaptıklarına dikkat ceken Meral Akşener, yerel secimlerden sonra işbirliğinin devam ettiğini vurguladı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'ni devam ettirmesi durumunda ittifakların devam edeceğini belirten Meral Akşener, "Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgecer de parlamenter sisteme yonelik bir adım atılırsa o zaman bambaşka bir Turkiye ile karşılaşacağız. O gunun şartları neyi getirir bilmiyoruz ben onu soyluyorum ama bugun yapılan işbirliğinin surduğunu soyleyebilirim" diye konuştu.