Uskudar Universitesi Rektoru Nevzat Tarhan, gectiğimiz gunlerde hayatını kaybeden Neslican Tay'ın ardından sarf ettiği "Neslican kızımız sekuler dunyasallaşma ruzgÂrına kapılmasaydı, dinlerin teselli gucunden faydalansaydı hastalığı duşman gibi gormezdi!" ifadeleriyle ilgili acıklama yaptı.

Uskudar Universitesi Rektoru Nevzat Tarhan [h=3]"VAR MI OLUME CARE' DİYENLERE İLAC OLMAK SUC OLDU"[/h] Acısı herkesi etkileyen Neslican Tay'ın ardından "Hastalığı duşman değil bir eğitmen gibi gorme bakışı" sağlamaya calıştığını kaydeden Tarhan, "Ancak onyargılara dokunmuşum" dedi. Eleştiriler uzerine eşini kanserden kaybettiğini ve kendisinin 'mindfulness' tekniğiyle rahatlamayı başardığını ifade eden Tarhan, gazeteci Akif Beki'nin "Hocam, yoga gurusu sıfatı ve diliyle soyleyecektiniz aynı şeyi, şimdi ne deseniz boş, sağır onyargı sloganlarına carptınız artık, soz gecirmez duvarlarla korunuyor onlar" yorumu uzerine de şunları soyledi: Akif bey cok haklısınız zamanlamam tartışılabilir ama insanların bu kadar hakikat koru olmasına dayanamıyorum, 'var mı olume care' diyenlere ilac olmak suc oldu. Kotu niyetliler, niyet okuyanlar hic onemli değil, gizli şirk icende olanlar cok fazla ama bilim benim yanımda.

[h=3]"OLUM BİLİNCİ HERKESE LAZIM"[/h] Tarhan gelen tepkiler uzerine sosyal medya hesabından, "Mindfulness bir bilincli farkındalık tekniğidir, stresten kacmak yerine yuzleşerek yonetmeyi oğretir. Deneyimden kacmak yerine ders cıkarmayı, gozlemlemeyi ve 'şimdi, burada' diyebilmeyi oğretir. Bilim acı ilactır. Neslican Tay kızımızın acısı herkesi etkilemişti. Bu vesile ile 'hastalığı duşman değil bir eğitmen gibi gorme' bakışı sağlamak istemiştim. Olum bilinci herkese lazım, ancak onyargılara dokunmuşum…" ifadelerini kullandı.

[h=3]NE DEMİŞTİ?[/h] Tarhan Neslican'ın olumunun ardından Twitter'da yaptığı paylaşımda, "#neslican kızımız cok cile cekti ama umidini kaybetmedi, Olumle yuzleşebilseydi #olumbilinci ne sahip olsaydı, sekuler dunyanın dunyasallaşma ruzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligucu nden faydalanabilseydi hastalığı duşman gibi gormezdi diye duşundum" diyerek tepki cekmişti.