Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETO'cu hainlerin iki ulke ilişkilerini zehirlemek ve aynı zamanda Muslumanlar arasında fitne cıkarmak icin yoğun bir gayret icinde olduğunu hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı da yaralayan bu orgutun ipliğini tum dunyada pazara cıkarmakta kararlıyız." dedi.
Birleşmiş Milletler 74'uncu Genel Kurul goruşmeleri icin ABD'nin New York kentinde bulunan Erdoğan, Mandarin Oriental Otel'de duzenlenen "TURKEN Vakfı Geleneksel Yemeği" programına katıldı. Yemek oncesindeki konuşmasında buluşmada emeği gecenlere teşekkur eden Erdoğan, burada sadece Turkiye'den değil dunyanın farklı ulkelerinden oğrenciler bulunduğunu belirtti.
"TURKEN'i, medeniyetimizdeki koklu vakıf geleneğinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sancaktarı olarak goruyorum." diyen Erdoğan, henuz 5 yıl once kurulan TURKEN'in, bu topraklardaki iftihar kaynaklarından biri haline geldiğini soyledi. Erdoğan, "Vakfımız, eğitimin farklı alanlarındaki calışmalarıyla, hayata gecirdiği projelerle goğsumuzu kabartıyor. Bu başarıda alın teri olan her bir kardeşimi, her bir hayırseverimizi tebrik ediyor, 'Rabbim kendilerinden razı olsun' diyorum. İnşallah onumuzdeki surecte TURKEN'in başarı grafiğini daha da yukseğe taşıyacağına inanıyorum." diye konuştu. Dunyanın cok değişik yerlerinden oğrencilerin Turkiye'ye gelmesiyle oluşan dayanışmanın, geleceğe yonelik artık Turkiye'nin farklı ulkelerde birer temsilcisinin olması bakımından cok buyuk onem ifade edeceğini kaydetti. Erdoğan, "Nitekim bu ara iki kez bu tur genclik koprusunde bulunan oğrenciler Kulliye'ye geldiler, kendileriyle resimler cektirdik ve oradan tekrar yolculuğa devam ettiler, kimisi Kapadokya, kimisi Konya vesaire bu şekilde dolaşıyorlar." ifadelerini kullandı.
Eğitime ne kadar onem verdiklerinin bilindiğini belirten Erdoğan, sozlerini şoyle surdurdu: "Hemen her fırsatta, istikbalimizin teminatı olarak gorduğum siz genclerimizin iyi bir eğitim oğretim almaları gerektiğini soyluyorum. Genclerimizin, asıl ilgi alanları yanında, dil eğitiminden sosyal kalkınma projelerine, siyasetten sivil toplum faaliyetlerine kadar cok farklı sahalarda kendilerini yetiştirmeleri onem arz etmekte. Gunumuzde artık tek bir alanda uzmanlaşma, belli meslek grupları dışında, değerini yitirmiştir. Hem kendi konusunu iyi bilen, hem de hayatın farklı alanlarında calışmalar yapabilen cok yonlu insanların daha fazla rağbet gorduğune şahit oluyoruz. TURKEN gibi kuruluşlarımız siz oğrencilerimize, hayatı tanıdığınız, şahsınızla beraber diğer insanlara da katkı sağladığınız munbit bir atmosfer sunuyor. Burada sizlere duşen kendi geleceğiniz ve milletimizin istikbali icin, sunulan bu imkanları en guzel şekilde değerlendirmektir."Devlet olarak genclerin eğitim ortamını iyileştirmenin mucadelesini verdiklerini dile getiren Erdoğan, son 17 yılda ulkede eğitim oğretim altyapısını adeta baştan sona yenilediklerini, universitelerin sayısını 76'dan 206'ya cıkardıklarını hem de akademik kapasitelerini guclendirdiklerini bildirdi. Erdoğan, "Tek tipleştiren, formatlayan, genc dimağların hayallerini karartan bir eğitim modeli yerine, daha ozgurlukcu, yenilikci, reformist bir modele gecmiş bulunuyoruz." dedi.
Vakfın, New York Manhattan'da inşaatı devam eden 200 oğrenci kapasiteli yurdu 2020 yılı sonunda tamamlanınca, Turk ve yabancı oğrencilerin daha da iyi şartlara kavuşacaklarını vurgulayan Erdoğan, "İnşallah oğrencilerimizin boyle bir imkana kavuşmasının yanında da malum tam BM karşısında Turkevi var idi. Şu anda da Turkevimiz hızla devam ediyor. Onu da bana dun akşam boyle 2021 filan dediler ama ben de 2020 sonuna yetişse diyorum, bakalım muteahhit firmalarla goruşeceğiz. Şu anda camları giydirildi, giydiriliyor ve yuksekliği itibariyle de New York'un herhalde mustesna binalarından birisi olacak. 171 metre yuksekliğinde ve şu an itibariyle hızla inşaatı devam ediyor" dedi.
Turkevi'ni konferans salonları ve etkinlik alanlarıyla cok daha farklı hale getireceklerini, daimi temsilciliğin de bulunacağı bu binanın mustesna binalardan bir tanesi olacağını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Unutmayınız, hayatta en buyuk zenginlik para biriktirmek değil, sağlam dostlara, guclu dostluklara ve boylece inşallah bu tur dayanışma merkezlerimizin olmasına bağlıdır. Sizinle gonul ve fikir birliği icinde hareket eden yol arkadaşlarınız olduğu muddetce, hicbir yol uzun değildir. Kalpleri bir, hedefleri bir, inancları, umut ve sevdaları bir olan topluluğun aşamayacağı hicbir engel yoktur. Bu arada inşallah BM'de donem başkanlığı noktasında onumuzdeki donemde de inşallah İstanbul Milletvekilimiz Volkan Bozkır Beyi aday gosterdik ve oraya secilmesiyle birlikte tabii ki BM'de ilk defa Turkiye'nin boyle bir temsili yakalaması da bizleri ayrıca mutlu edecektir. İşte Turkevi hemen BM karşısında ve burada boyle bir icrai faaliyette bulunmak inanıyorum ki bizim icin ayrı bir onur vesilesi olacaktır. Burada gecirdiğiniz surenin bu acıdan da sizler icin verimli ve bereketli olduğunu duşunuyorum."
[h=3]"HİC KİMSENİN HAYALLERİNİZİ CALMASINA MUSADE ETMEYİN"[/h] Bir insanı guclu ve buyuk yapanın duşunceleri olduğunu ve insanın hayal kurabildiği muddetce var olduğunu soyleyen Erdoğan, "Hic kimsenin hayallerinizi calmasına, cesaretinizi orselemesine asla musade etmeyin." diye konuştu.
[h=3]FETO UYARISINDA BULUNDU[/h] Erdoğan, tum genclerin hayata bu pencereden bakmasını, ozguven sahibi olmasını ve kendisini geleceğe bu şekilde hazırlamasını beklediğini ifade ederek, "15 Temmuz gecesi kendi milletine bomba yağdıran mankurtlar gibi aklınızı ve kalbinizi birilerine asla kiraya vermeyiniz. Bizim inancımızda zulme rıza zulumdur. Bizim icin zalimin de mazlumun da kimliğinin bir ehemmiyeti yoktur. Siz genc kardeşlerimin bu şuurla hareket edeceğine ulkemizin 'dunya 5'ten buyuktur' bayrağı altında surdurduğu hak ve adalet mucadelesine destek olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. "Her birinizin başarısı bizim icin değerlidir." ifadesini kullanan Erdoğan, "Sizlerin iş hayatında, sosyal hayatta, akademide, bilimde, sanatta, sporda, siyasette elde edeceği başarılar hem genclerimize ornek olacak hem de gelecek kuşakların onunu acacaktır." dedi.
Genclere calışmalarına yorulmadan, azimle devam etmelerini istediğini soyleyen Erdoğan, sozlerini şoyle surdurdu:
[h=3]"FETO'CU ALCAKLARIN GERCEK YUZUNU HER PLATFORMDA ANLATMANIZI İSTİYORUM"[/h] "Biliyorsunuz bu ulkede gecmişten beri ulkemiz aleyhine faaliyet gosteren pek cok lobi bulunuyor. FETO'cu hainlerin de iki ulke ilişkilerini zehirlemek ve aynı zamanda Muslumanlar arasında fitne cıkarmak icin yoğun bir gayret icinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı da yaralayan bu orgutun ipliğini tum dunyada pazara cıkarmakta kararlıyız. ,
[h=3]"ORGUT ELEBAŞISI VE DİĞER TERORİSTLERİN İADESİ İCİN DİPLOMASİ DEVAM EDİYOR"[/h] Pensilvanya'daki şarlatan başta olmak uzere tum katillerden ve azmettiricilerden işledikleri curumlerin hesabını yargı onunde tek tek soracağız. Orgut elebaşı ve diğer teroristlerin ulkemize iadesi icin Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarımızın yoğun bir diplomasisi Amerika'da devam ediyor. Sizlerden de bu orgute karşı uyanık olmanızı, FETO'cu alcakların gercek yuzunu her platformda muhataplarınıza anlatmanızı istiyorum."
"Cağın cilesini sırtlanacak gencler sizlersiniz, sizler bizim her acıdan istikbalimizsiniz, umudumuzsunuz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her biriniz inşallah cok onemli gorevlere gelecek, ulkenize ve İslam alemine hatta tum dunyaya yon vereceksiniz. Teknolojide, inovasyonda, bilişimde cığır acacak projelere imza atacaksınız." dedi.
[h=3]"TEKNOFEST'E KATILIM 1,5 MİLYONU AŞTI"[/h] İstanbul'da yapılan TEKNOFEST'in katılım itibarıyla 1,5 milyonu aştığını ve dunyada 1 numara olduğunu anlatan Erdoğan, "Demek ki istenince oluyor, azmedince oluyor." diye konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ben bu salonda geleceğin bakanlarını, devlet ve hukumet başkanlarını, siyasetcilerini, sanayicilerini, sporcularını, sanatcılarını, inşallah Nobel odulleri alacak bilim adamlarını goruyorum. Burada eserleriyle, calışmalarıyla ulkelerine ve insanlığa hizmet edecek gonul erlerini goruyorum. Rabbim yolunuzu, bahtınızı acık eylesin, Rabbim kardeşliğinizi, heyecanını daim eylesin diyorum. Rabbim aramızdaki şu muhabbeti daha da percinlesin diye dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Kaşıkcı mesajı: Hakkını aramaya devam edeceğiz Kaynak: AA