Antalya'nın
Muratpaşa ilcesinde, kontrolden cıkan otomobil karşı şeride gecerek ciple carpıştı. Kazada, otomobil surucusu universite oğrencisi Ulaş
Kocak (22) ve aractaki Sertac Ermiş (18) hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde ilceye bağlı Guzeloba Mahallesi Bulent Ecevit Bulvarı uzerinde meydana geldi. Akşam saatlerinde arkadaşlarıyla vakit geciren Sertac Ermiş ve universite oğrencisi Ulaş Kocak, 07 D 2459 plakalı otomobil ile evlerine gitmek icin yola cıktı. İddiaya gore bulvar uzerinde suratli olan Ulaş Kocak yonetimindeki otomobil, surucusunun direksiyon kontrolunu yitirmesi sonucu karşı şeride gecerek, 06 BMH 221 plakalı ciple kafa kafaya carpıştı. Carpışmanın şiddetiyle ters donen otomobile, arkasından gelen 07 DEB 46 plakalı otomobil carptı. Kazada Kocak ve Ermiş ağır yaralandı. Hurdaya donen otomobilde sıkışan Sertac Ermiş'e ilk mudahaleyi yoldan gecen diğer suruculer yaptı. Kazanın 112 Acil Cağrı Merkezi'ne bildirilmesiyle olay yerine cok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

[h=3]ARACIN KAPISINI KESEREK CIKARDILAR[/h] İtfaiye ekipleri olay yerine geldiğinde gorduğu manzara karşısında gozlerine inanamadı.İtfaiye ekipleri, savaş alanını andıran kaza alanında, karşı şeride gecen otomobilde sıkışan surucu Kocak'ı aracın kapısını keserek sıkıştığı yerden cıkardı. Otomobilden cıkarılan Kocak ve ağır yaralı Ermiş, sağlık ekiplerinin ilk mudahalesinin ardından ozel bir hastaneye kaldırıldı. Araclardan cıkarılan diğer yaralılar ise gelen sağlık ekipleri tarafından cevredeki ceşitli hastanelere goturuldu. Durumu ağır olan Ermiş ve Kocak, doktorların tum mudahalesine rağmen kurtarılamadı.
Kaza yapan araclar yoldan cekici yardımıyla kaldırılırken, yola dokulen yakıt ve yağ belediye gorevlileri tarafından temizlendi.

[h=3]'HERKES ARABASINI DURDURUP YARDIM ETMEYE CALIŞTI'[/h] Yaralılara yardım eden surucu Bahtiyar Muradov, "Yoldan gecerken kazayı gorduk. Anında aracımı durdurup geldiğimde yerde bir suru yaralı yatıyordu. Herkes arabasını durdurup yardım etmeye calıştı. Biz de aractan iki yaralıyı cıkarıp cimlere yatırdık. Direksiyonda sıkışan bir arkadaşımız vardı ona yardımcı olmaya calıştık. İtfaiye cok hızlı şekilde gelip, kapıları keserek yaralıyı cıkardı. Bir panik havası" dedi.

Kaynak: DHA