Şirketten yapılan acıklamaya gore, General Mobile'ın yıllık 2,5 milyon adet uretim kapasiteli yeni fabrikası faaliyete gecti. General Mobile'ın 2018 sonu itibariyle hedef, uretim kapasitesini 4,4 milyon adete cıkarmayı hedefliyor.
En buyuk yerli, yeni fabrika yatırımı ile bu sene 155 milyon TL'lik ihracat hedeflerken, faaliyette olduğu ulke sayısını da 45'e cıkaracak. 33 ulkede faaliyet gosteren ve 2018 yılı sonunda toplamda 45 ulkede olmayı hedefleyen General Mobile, inovasyon ve Ar-Ge calışmaları ile de dikkat cekiyor. Bu fabrika yatırımıyla yuzde yuz Turk markası olan General Mobile'ın, Ar-Ge merkezi ve operasyon yonetiminin ardından, uretimi de Turkiye'de olacak.
[h=3]"GENERAL MOBİLE, İHRACATLA BUYUYEN BİR MARKA"[/h] Acıklamada goruşlerine yer verilen General Mobile Yonetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, General Mobile'ın, ihracatla buyuyen bir marka olduğunu belirtti.
Yaman, "Turkiye'nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, oz kaynaklarıyla teknoloji geliştirmekten ve ihrac etmekten geciyor. Bunun yaratacağı katma değer, Turkiye'nin gelişiminde onemli bir rol oynayacak. Turkiye'deki fabrikamızda 33 ulkeye de ihrac ettiğimiz tum modellerimizin uretimini gercekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

2017 yılında toplam satışlarının yuzde 16'sı ihracat yolu ile olduğunu belirten Yaman, "Yeni fabrika yatırımımızla bu oranı 2018 yılı sonunda yuzde 20'ye cıkartmayı planlıyoruz. 2017 yılında ihracat ciromuz 75 milyon TL'ydi, 2018 sonu itibariyle ihracat hedefimiz ise 155 milyon TL. Yeni uretim ussumuzde artan uretim kapasitemizle, bir yandan ic pazarın ihtiyaclarını karşılarken, bir yandan da ihracatımızı guclendireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.