[h=3]"BUNU KESİNLİKLE KABUL ETMEYİZ"[/h] Babis, Alman Die Welt gazetesine verdiği mulakatta, Avrupa'da siyasetcilerin multecilerin kota ile ulkelere dağıtılmasını savunduğunu belirterek, bunu kabul etmeyeceklerini acıkca dile getirdiğini ifade etti. Duzensiz goc konusunda dayanışma icinde olduklarını ve maddi olarak yardım ettiklerini anlatan Babis, burada oncelikle insan kacakcılarıyla mucadele edilmesi gerektiğinin altını cizdi.
[h=3]"ERDOĞAN İLE KONUŞMAMIZ LAZIM"[/h] İnsanların evlerinde kalmaları icin onlara ulkelerinde yardımda bulunmak gerektiğine dikkati ceken Babis, "Hedef sığınmacıların evine donmesi olması lazım. Sadece Turkiye'de bulunanlar değil, Avrupa'da olanlar da. Bunu başarmak icin her şeyden once Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmamız lazım. Onun multecilere nasıl yardım edilebileceği konusunda somut planı var." değerlendirmesinde bulundu.
Bolgede etkisi olan ulkelerin duzensiz goc dalgasından etkilenmediğini belirten Babis, ancak Avrupa'nın etkilendiğini, bundan da endişe duyduğunu kaydetti.
Rusya'ya uygulanan yaptırımlara da değinen Babis, yaptırımların istenilen sonucu vermediği goruşunu paylaştı.
Rusya ile olan ihtilafta her şeyden once Ukrayna'ya yardım etmek, daha sonra Rusya ile ilişkileri normalleştirerek ihtilafı sonlandırmak gerektiğine işaret eden Babis, bu konuda Avrupa ulkelerinin inisiyatif alabileceğini kaydetti.