"Windows XP'li okullar kriz yaşayabilir."
Windows XP'nin yakın gelecekte kullanıcılara vereceği zarar, duşunulenden de fazla olabilir!
Microsoft'un, Windows XP'nin destek suresinin bitmek uzere olduğu konusunda şirketleri ve kullanıcıları bıkıp usanmadan uyardığını coğumuz biliyoruz; zira 12 yaşındaki işletim sistemine sunulan destek, 8 Nisan 2014'te resmi olarak sona erecek. Şimdi ise antivirus yazılımı şirketi Avast, ABD'deki okulların coğunun bu tarihte etkileneceğini iddia etti.
Avast'ın bir blog gonderisinde paylaştığı bilgilere gore ABD'deki eğitim kurumlarının yuzde 96'sı, 8 Nisan tarihi geldiğinde "buyuk bir teknik kriz yaşayabilir". Avast, bu bilgileri "164 eğitim kurumu" uzerinde yaptığı ankete dayanarak veriyor. Blog'a gore işletim sistemini ve donanımı yukseltmenin maliyeti, okul sistemlerine on binlerce ve hatta yuz binlerce dolara malolabilir.
Avast aslında bu araştırmanın sonuclarını eğitim kurumlarına ucretsiz olarak sunduğu antivirus korumasını tanıtmak uzere kullanıyor. Blog'da coğunlukla Avast'ın hizmetleri tanıtılsa da gecerli bir nokta var: dunya uzerindeki buyuk ve kucuk okul sistemlerinin coğu hala Windows XP'yi kullanıyor ve bu okulların kaynakları, Windows XP'nin destek suresinin bitiş tarihinden once donanımlarını yukseltmeye yetmeyebilir.
veteknoloji