Windows 8, Ağustos ayında ucuşa gecti!

Windows 8 kullananların oranı, sadece 1 ayda adeta sıcradı! Peki ama bunun sebebi ne?

Araştırma firması Net Applications'ın raporuna gore Windows 8'in işletim sistemi market payı gectiğimiz Ağustos ayında yuzde 2'lik bir artış yaşadı. Microsoft'tan Tami Reller da bu hafta yaptığı acıklama ile aynı ay icerisinde yaşanan artışı onayladı.

Firma herhangi bir sayı vermez iken, resmi Windows blog'unda yazana gore, Intel Developer Forum sırasında yapılan bir anlatımda Reller, okula donuş sezonunun başlamasının yeni PC'ler alınmasına sebep olduğunu ve yaşanan artışın en buyuk sebebinin bu olduğunu soyledi. Microsoft, Mayıs ayında 100 milyon Windows 8 lisansı satıldığını soylemişti ancak bunların ne kadarının aktif edildiğini acıklamamıştı.

Reller, aynı anlatım sırasında yeni PClerin Windows 8.1 yuklu olarak sunulacağını ve Microsoft'un Best Buy ile beraber başlattığı calışma ile bu sonbaharda pek cok Best Buy noktasında "market icinde market" yer alacağını soyledi. Reller son olarak ise halen Windows XP kullanmakta olan kullanıcıları, 12 yaşındaki işletim sisteminin destek suresinin 8 Nisan 2014'te biteceğine dair bir kez daha uyardı.

veteknoloji