Yakında piyasaya cıkacak olan MetaRAM mevcut bellek kapasitesini ikiye katlayacak!
[IMG]http://img89.**************/img89/2922/20080128131920tn4.jpg[/IMG]
Fabless yarıiletken şirketi, bugun bilinen normal bellek kapasitesini ikiye hatta uce katlayacak olan DDR2 MetaSDRAM'in uretimine başladı. Bu belleklerin DIMM mevcut DIMM modulleri uzerinde de calışabilecek olması onemli bir ozelliği.
MetaRAM'in kullandığı yontemlerden biri bellek yongalarını uc boyutlu olarak dizip istifleyerek bir modul uzerine cok daha fazla yonga yerleştirmek. Bu tip bir yontem uyumluluk problemi yaratabilirdi, ancak bellek modullerinde yer alacak bu işlemcilerle okuma ve yazma işlemleri doğru şekilde yonlendirilerek 8 GB kapasite yaratılıyor.
Şirket bu yeni urunuyle bir hayli iddialı: "Bu belleğin piyasaya cıkmasıyla bellek teknolojisi cok daha hızlı ilerleyecek." Daha once de bahsettiğimiz uzere sistemi modifiye etmeksizin, bu bellek teknolojisi mevcut AMD ve Intel sunucularında ve iş istasyonlarında calışabilecek.
MetaRAM'in CEO'su Fred Weber bu konuda duşuncesini şu şekilde ifade etti: "Ben kariyerimi bilgisayar sistemlerine yeni cozumler getirmeye ayırdım. Cift cekirdekli 64 bit işlemcilerin cıkmasıyla beraber farkettim ki şu anki bellek sistemi adeta bir darboğazda ve bu problemin cozulmesi gerekiyor."
Sunucu yazılımlarının hızla duşmesiyle kucuk caplı firmalar dahi hızlı şekilde kendilerini en guncel donanımlarla donatıyorlar. Intel'den bir yetkili ise goruşunu şu şekilde savunuyor: "MetaRAM teknolojisi, bir yatırımcı ve stratejik teknoloji işbirlikcisi olarak Intel'in gelişmiş sistemleri yakalamasına şans tanıyor."
Kaynak : chip.com.tr
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- MetaRAM bellekte yeni bir devrim !