Google, korsan yazılımlarla başı dertte olan Andorid icin bakın nasıl cozumler duşunuyor...
Gectiğimiz haftalar icerisinde sizlerle paylaştığımız bir haberde, Android işletim sistemi uzerindeki korsan sorununa ve bu sorunla daha fazla başa cıkamayan bir firmanın, uzun suredir ucretli olarak sattığı oyununu sonunda ucretsiz hale getirmesi ile ilgili bir haber paylaşmıştık.
Oyle gorunuyor ki bu durum duşunulenden cok daha ciddi boyutlara gelmiş durumda. Sızan bilgilere gore ise Android, bu acığını kapatmak icin yeni bir sisteme yonelme cabası icerisinde. iOS ve OS X yapımcılarından olan Matt Gemmel'e gore Android işletim sisteminin en buyuk sorunu, acık kod sistemine sahip olmasından ibaret.
Gemmell'e gore sorunlar tum mobil uygulamalarda bulunan ucuz fiyatlardan kaynaklanıyor. Yaptığı bir acıklamasında uygulamaları calmanın gereğinden fazla kolay olduğuna değinen Gammell, korsanlığın istenilen dosyayı farklı bir bağlantı uzerinden indirip, cihazımıza kaydettiğimiz anda başladığını da sozlerine ekledi. Eğer yapımcılar iOS işletim sistemine benzer bir yapıya gecmezlerse bu sorunların ardı arkası gelmeyecek diyen Gammell'e gore Android işletim sisteminin icerisinde bulunduğu soruna tek cozum onu tamamen kapalı bir yapıya suruklemekten geciyor.
Kilitleme sistemi olarak da bilinen uygulama daha onceleri iOS icin kullanılmış ve firma icin olumlu sonuclar elde etmişti. Yapılacak boyle bir kitlemeyse buyuk ihtimalle korsanının onune gecemeyecek ama en azından her onune gelen korsan bir uygulama sahibi olamayacak.
kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Google cozum peşinde! [BT]