Micorsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 7'nin piyasaya cıkmasına sayılı gunler kala, telefon ureticilerinin de calışmaları ve urettikleri telefonlar hakkında bilgiler gun ışığına cıkıyor.Akıllı telefon pazarının en guclu isimlerinden olan HTC'nin Windows Phone 7 icin hazırladığı telefon olan Mozart'a ait teknik bilgiler ve piyasaya cıkış tarihi ile ilgili detaylar gun ışığına cıktı.HTC'nin Windows Phone 7işletim sistemli akıllı telefonu Mozart, 119 x 60.5 x 11.9 olculere sahip olacak. Ekran boyutunun 3.7 inc olarak belirlendiği telefonda 800x480 cozunurluk sunan kapasitif ekrana yer verilmiş. 1 GHz işlemciye, Xenon flash destekli 8 Mp kameraya sahip olan HTC Mozart, 720p video cekme ozelliğine de sahip. Dahili bellek miktarının 8 GB olarak belirlendiği telefonda, ışık, yakınlık, yer cekimi sensorlerine ve dijital pusulaya yer verilmiş. HTC, Windows Phone 7 işletim sistemli telefonunda 3.5 mm kulaklık girişi, cevresel ses desteği, Bluetooth 2.1, A-GPS ve 802.11n WiFi gibi ozellikleri de dahil etmiş.HTC'nin Windows Phone 7 işletim sistemli telefonu Mozart'ın Ekim ayı sonunda satışa sunulması bekleniyor.
DH