Rapidshare'den korsan film ya da muzik indirenlere şok: Bakın dev site nasıl bir adım atıyor...

Ucretli ve ucretsiz kullanım secenekleri olan Rapidshare yasal dosya paylaşımı yapanlar icin yararlı bir arac. Ancak bu aracı korsan dosya paylaşmakta kullanan buyuk bir kullanıcı kitlesi de var. Hatta bu dev dosya paylaşım sitesinin trafiğinin cok buyuk bir kısmının korsan paylaşımlar tarafından oluşturulduğu bilinen bir gercek.

Ve Rapidshare, şimdi korsanlar icin buyuk bir adım atmaya hazırlanıyor. Eğer bu adım beklendiği gibi olursa, kullanıcıları şaşırtacağına hic şuphe yok. Peki ama nedir bu adım? Yasal icerik sahiplerinin uğradığı gelir kaybına karşı, korsan icerik indirmeye calışanlar, urunu ve iceriği yasal olarak satın alabilecekleri internet adreslerine yonlendirilecekler.

Peki Rapidshare neden boyle bir karara imza atıyor? Rapidshare'in bu kararı almasında, karşılaştığı dev tazminat davalarının rol oynadığı konuşuluyor. Rapidshare sadece indirmeye calışanları yonlendirmekle kalmayacak, korsan yukleyen kullanıcılar ise ban'lanacak.

Sonrasında Rapidshare'in eskisi kadar Premium hesap satıp satamayacağı da merak ediliyor. Hatta dev sitenin bu durumda inanılmaz bir bicimde gerileyeceğini tahmin etmek de pek zor değil.

Rapidshare icin tek bir teselli var: Sitenin, yapılan yonlendirmelerden gelen satışlardan pay alması bekleniyor. Ancak alınacak payların ne getireceği, daha doğrusu kaybedilen gucu karşılayıp karşılamayacağı buyuk bir soru işareti.

Chip