[IMG]http://img524.**************/img524/8669/athlon64logo2nm65nmxs4wv6.gif[/IMG]
Yeni nesil işlemcilerine yonelik olarak 45nm uretim surecine geciş hazırlıkları yapan AMD cephesinde firma 65nm uretim teknolojisiyle işlemci hazırlamaya da devam ediyor. K8 mimarisini esas alan Athlon64 serisine yonelik calışmalarını henuz sonlandırmayan AMD yılın ikinci ceyreği icerisinde Athlon64 LE-1660 modelini de kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Tek cekirdekli olan ve 2.8GHz gibi yuksek bir hızda calışan işlemci ozellikle 45 watt'lık iddialı guc tuketim değeri ile dikkatleri uzerine cekmeyi başarıyor. Soket AM2 formunda hazırlanan ve 1MB L2 bellek ile donatılan işlemci muhtemelen 50-60$ seviyesinden pazara sunulacak. Hem guc tuketimi hemde yuksek saat hızı ile başta ofis ve HTPC sistemleri olmak uzere giriş seviyesinde 780G gibi hem yuksek tanımlı videolara donanımsal hızlandırma sağlayabilen hemde DirectX 10 desteği sunabilen entegre grafik işlemcili yonga setleriyle iyi bir ikili oluşturacak gibi gozukuyor. Ozellikle giriş seviyesinde uygun fiyatlı ve duşuk guc tuketimine sahip işlemcileriyle AMD pozisyonunu kuvvetlendirebilir zira firmanın elinde hem 30-40$ seviyesinden temin edilebilen 690G hemde 70-80$ seviyesinden temin edilebilecek 780G gibi iki onemli koz bulunuyor.
Kaynak: DonanımHaber.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- 2.8GHz'de Calışan 45 watt'lık Athlon64 LE-1660 2. Ceyrekte