[IMG]http://img524.**************/img524/3067/300mmwaferquadcorestrucuu8.jpg[/IMG]
Onumuzdeki ay gercekleşecek Cebit fuarında B3 revizyonlu cekirdekle guncellediği Phenom işlemcilerini katılımcıların beğenisine sunacak olan AMD ote yadan 45nm uretim teknolojisine yonelik calışmalarına da ara vermeksizin devam ediyor. Firmanın 45nm uretim teknolojisiyle birlikte lans edeceği Shangai kod adlı doğal dort cekirdekli işlemcilerin performans değerleri ile ilgili bazı veriler de ortaya cıkmaya başladı. Gelen bilgilere gore, AMD'nin Shangai işlemcileri aynı saat hızında 65nm uretim teknolojisiyle hazırlanan firmanın mevcut doğal dort cekirdekli işlemcilerinden %10 ila %20 arası değişen değerlerde daha hızlı olacak. AMD cephesinde yeni uretim teknolojisi olarak 45nm uretim sureciyle birlikte nanometrik kuculmenin yanı sıra performans arttırıcı ve/veya iyileştirici ceşitli guncellemeler de mimari uzerinde yapılacak. Zaten mevcut işlemcilerde kullanılan K10 kod adlı mikroişlemci mimarisinin 45nm uretim teknolojisiyle birlikte K10.5 ifade edilmeye başlanması da bunun onemli gostergelerinden biri durumunda. Tabi AMD icin %10 veya %20 seviyesinde gercekleşeceği soylenen performans artışı yeterli olacak mı birlikte goreceğiz zira rakip Intel de yılın son ceyreğine yonelik olarak Nehalem kod adlı yeni nesil işlemci mimarisini ve mimariyi esas alan yeni jenerasyon işlemcilerini hazırlıyor. Bu noktada AMD, 45nm uretim teknolojisine sahip işlemcilerini Intel'in Nehalem hamlesinden ne kadar once piyasaya surebilirse o kadar fayda sağlayacak gibi gozukuyor.
Kaynak: DonanımHaber.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- AMD'nin Shangai Kod Adlı 45nm İşlemcileri %20'lik Performans Artışıyla Gelebilir