Encodio ile tum video ve muzik arşivleri internete taşınacak.
Medianova, kurumların ve medya şirketlerinin dijital icerik dağıtım altyapılarına yonelik geliştirilen yeni encoding platformu Encodio’yu kullanıma sundu.
FTP, XML ve HTTP uzerinden aktarılan her iceriği otomatik olarak encode eden platform, stream anında bant genişliğinden yuzde 45’e kadar tasarruf edilmesini sağlıyor. Encodio ile 90 dakika uzunluğundaki bir video sadece 10 dakika icinde ve yuksek kalitede encode edilebiliyor.
Kuresel capta streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, kurumların ve medya şirketlerinin dijital icerik dağıtım altyapılarına yonelik geliştirilen yeni encoding platformu Encodio’yu kullanıma sundu. Bant genişliğinden yuzde 45’e varan oranlarda tasarruf edilmesini sağlayan platform, kullanım kolaylığının yanı sıra arşivlere yonelik yuksek encoding hızı ve benzersiz teknik kapasitesi ile one cıkıyor.
Encodio’nun hizmete girdiği ilk gunden itibaren, başta eğitim kurumları ve medya şirketleri olmak uzere, online dergi, video/muzik gibi dijital icerik hizmeti sunan firmalardan buyuk ilgi gorduğunu belirten Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Kendi alanında devrimsel ozellikler taşıyan Encodio platformu aracılığı ile ilk 10 gun icinde 2 milyondan fazla icerik encode edildi. Encodio, 90 dakika uzunluğundaki bir videoyu sadece 10 dakika icinde ve yuksek kalitede encode edebiliyor. Ustelik aynı ses ve goruntu kalitesine cok daha duşuk bitrate ile ulaşılabildiği icin, şirketler bant genişliklerini de yuzde 30 ila yuzde 45 oranında daha ekonomik kullanmış oluyorlar” diye konuştu.
Bulut uzerinde calışan Encodio’nun gunde 500 bin muzik dosyasını ve toplamda 2 TB veriyi encode edebildiğini vurgulayan Sevim, “Kapasitenin gerektiğinde artırılabilir olması ve hizmetin SaaS (Software as a Service) konseptinde, ‘kullandığın kadar ode’ yaklaşımı cercevesinde sunulması şirketlere onemli bir esneklik sağlıyor. Dershane gibi eğitim kurumlarının yanı sıra online dergi, video ve muzik sağlayıcılarının ilk tercihi olmaya aday Encodio’nun kullanıcı arayuzu sayesinde tum surecler tek ekrandan takip edilebiliyor. FTP, XML ve HTTP uzerinden aktarılan her iceriği otomatik olarak encode eden platform, arşivlerini yayına almak isteyen şirketlere de buyuk kolaylık sağlıyor” dedi.
iPhone, iPad gibi iOS uyumlu cihazların yanında Android, Web TV ve Smart TV gibi farklı platformlara yonelik encoding işleminin de Encodio tarafından otomatik olarak yapıldığını kaydeden Sevim, yeni platformun MNCDN (Medianova Content Delivery Network) muşterilerine ucretsiz sunulduğunu belirtti. Sevim, sadece encoding servisi kullanmak isteyen şirketlere yonelik olarak ise encode edilen veri miktarı bazında fiyatlama yapıldığını da sozlerine ekledi.
Kaynak : veteknoloji
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Yepyeni bir encoding platformu![BT]