İnternetin oncu firmalarından Yahoo, yonetim kuruluna kendi isimlerini atamak icin şirketle kavgaya tutuşan hisse sahibi Third Point şirketinden yeni bir saldırıya maruz kaldı.
Aktivist Third Point, dun ortaya attığı belgelerle, Yahoo CEO’su Scott Thompson’ın, universite diploması hakkında yalan soylediğini one surdu.
Şirket, Yahoo web sitesindeki biyografisi de dahil olmak uzere, yıllar oncesine uzanan bir takım belgeler ortaya surerek, Thompson’un Stonehill Universitesi’nden aslında bilgisayar bilimi ve mubasebe okumadığını, aslında sadece muhasebe alanında eğitim gorduğunu iddia etti.
Third Point, elde ettiği bilgileri Yahoo yonetim kuruluna gonderdiği mektupta iletti. Şirket, gectiğimiz ay Yahoo yonetimine yonelik saldırılarını hızlandırmış ve şirketin mali tablolarının aslında sahte olduğunu iddia eden bir site (http://valueyahoo.com ) kurmuştu.
“İDDİA DOĞRU”
Mektubun yonetim kuruluna ulaşmasının ardından, Yahoo cevap verdi ve Thompson’un bilgisayar bilimi alanında eğitim aldığına yonelik bilgilerin “dikkatsizlikten doğan bir hatadan doğduğunu” belirtti.
Ancak oyle goruluyor ki, bu Thompson’un sıkca yaptığı bir hata. Yahoo CEO’sunun bilgisayar bilimi alanında diploması olduğuna yonelik yanlış bilgi, Yahoo’nun alt kuruluşları olan PayPal ve eBay sayfalarındaki biyografilerinde de yer alıyor. Thompson, bir sure dunyanın en buyuk online perakende sitelerinden eBay’e başkanlık yapmıştı.
Katolik okulu olan Stonehill, CNNMoney’e yaptığı acıklamada, Thompson’un sadece muhasebe alanında diploması olduğunu doğruladı.
YAHOO CARK ETTİ
Yahoo, Thomson’un biyografisindeki hatayı hemen duzeltirken, “yapılmış olan hatanın, Thompson’un teknoloji şirketlerindeki başarılı liderlik gecmişini ve ne kadar yetenekli bir yonetici olduğu gerceğini değiştirmediğini” ifade etti.
Şirketin bir sozcusu de, Third Point’in iddialarının doğru olduğunu belirtirken, hissedarlara konu gozden gecirildikten sonra uygun bir acıklama yapılacağını soyledi.
KAVGACI AKTİVİST ŞİRKET
Yahoo’nun başını uzun sureden beri ağrıdan Third Point’in CEO’su Dan Loeb, gecmişte de bircok şirketle giriştiği kavgalarla tanınan bir isim. Third Point, Şubat ayında, Loeb dahil dort yoneticisinin Yahoo yonetim kurulunda yer alması icin yasal calışmalara başlamıştı.
Yahoo, son derece iğneleyici acıklamalarda bulunan Third Point’in beklentilerine tamamen karşı cıkıyor. Aktivist şirketin, Thompson’un oğrenim gecmişi hakkında gonderdiği mektupta yer alan bir ifade bunun orneği:
“Oğrendiğimiz kadarıyla, Bay Thompson’un Stonehill’de oğrenim gorduğu donemde bilgisayar bilimi dersinde sadece tek bir ders acılmış: bilgisayar bilimine giriş. Sanırız, kendisi bu derse katıldı.”
Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Hissedarıyla başı belada![BT]