"Mobil işletim sistemleri arasındaki savaş yeniden başlıyor" diyerek haberimize başlarsak hic te yanlış olmaz. Microsoft, yakında akıllı telefon pazarında yerini alacak olan mobil işletim sistemi Windows Phone 7'nin piyasaya cıkmasına az bir sure kala, bu pazardaki en hızlı buyumeyi gercekleştiren işletim sistemi olan Android'i hedef alan acıklamalarda bulundu.Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Google'ın mobil işletim sistemi Android'i "bolunmuşluk"le suclayan acıklamalarda bulundu. Microsoft'un CEO'sunun yaptığı bu acıklamaların biraz daha detayına inelim.Bilindiği uzere Android, şu anda 2.2, 2.1, 2.0 , 1.6 ve 1.5 gibi farklı versiyonlara sahip bir mobil işletim sistemi. Android'in sahip olduğu bu farklılıklar doğal olarak telefon ureticilerini ve yazılım geliştiricilerini daha fazla alanda calışmaya itiyor. Steve Ballmer yaptığı acıklamada Android'in farklı donanımlar, farklı ureticiler, farklı operatorler ve hatta farklı arayuzlere sahip olmasından dolayı her kullanıcının yayınlanan bir guncellemeye veya yazılıma eş zamanlı olarak sahip olamadığını ve bunun hem yazılımcılar hem de kullanıcılar icin olumsuz bir nokta olduğunu belirtiyor.Bu sozlerine ek olarak, Windows Phone 7'nin butunleşik yapısından da bahseden Steve Ballmer, Windows Phone 7'nin sahip olduğu ortak sistem gereksinimi ve ortak arayuzunden soz ederek kullanıcıların marka ve model farketmeksizin,Windows Phone 7 işletim sistemli telefona sahip oldukları surece, yayınlanan her guncellemeye ve yazılımı anında sahip olacaklarını belirtti.Microsoft'un CEO'su tarafından soylenen bu sozlerin ardından Google'ın ne gibi bir karşılık vereceğini merakla bekliyoruz
DH