iOS 7 bugun geliyor.
Apple cihazları tarafından kullanılan iOS işletim sisteminin yeni versiyonu iOS 7 bugun iPhone ve iPad kullanıcıları ile buluşuyor.
iOS tarihindeki en buyuk değişiklik olarak adlandırılan iOS 7 işletim sistemi iPhone 4 ve ustu cihazlara sahip olanlar kullanabilecek. Bunun anlamı iPhone, iPhone 3G ve iPhone 3GS sahipleri, yeni işletim sistemini kullanabilmek icin iPhone 4 ve ustu bir cihaz almak zorundalar.
Bununla beraber iPad 2, iPad Mini, Retina ekranlı iPad ve 5. Jenerasyon iPod Touch sahipleri de iOS 7’yi kullanabilecek.
İndirmeden once yapmanız gerekenler
iOS 7’yi indirmeden once mevcut tum uygulamalarınızın da guncel olması gerekiyor. Ayrıca guncelleme yapmadan once cihazınızdaki verileri yedeklemenizi oneririz. iPhone’da yedekleme almak icin Ayarlar > iCloud > Saklama Alanı ve Yedekleme bolumune ulaşıp “Şimdi Yedekle” (Back Up Now) butonuna basmanız yeterli
Yedeklemeyi başlatmadan once cihazınızda gereksiz fotoğraf, uygulama vs. bulunuyorsa bunu silmenizi oneririz. Bu yedekleme işlemini hızlandıracaktır.
iTunes uzerinden yedekleme icin ise bilgisayarınızda kurulu bulunan iTunes acıkken ve iPhone bilgisayara bir USB kablosu ile bağlı durumdayken iPhone’u secip ve Yedek Al (Back Up Now) butonuna tıklamak gerekiyor.
Yeni işletim sisteminin boyutu da bir hayli buyuk olacağından guncellemeyi 3G yerine Wi-Fi uzerinden yapmanızı oneririz. Guncellemeyi once bir Mac bilgisayara indirip, daha sonra bir transfer kablosu aracılığıyla işletim sistemini cihazınıza yuklemek de mumkun.
veteknoloji