Android'li cihazlar icin geliştirilen en populer "custom ROM" icin tarihi bir adım daha atıldı!

Android'li cepler icin ozel firmware'ler geliştiren CyanogenMod'un bir suredir neden sessiz kaldığı ortaya cıktı: Bir şirket haline gelmek! Yeni duyurulan Cyanogen Inc. şirketi, CyanogenMod'u bir platforma donuşturmek uzere Nisan'dan bu yana calışıyormuş.

CyanogenMod projesinin en onemli isimlerinden Steve Kondik (CTO) ve Koushik Dutta'nın, platform icin tam zamanlı calıştıkları soyleniyor. Cyanogen'in ilk hedefi ise sunduğu deneyimi daha basit bir hale getirmek. Şirket bunun icin ilk olarak "korkunc" olarak adlandırdığı kurulum surecini basitleştirmeyi amaclıyor. Bu kapsamda yeni bir yukleyici, birkac hafta icinde Google Play'de yayınlanacak.

Cyanogen'in asıl amacı, Android de dahil olmak uzere tum mobil işletim sistemlerindeki onemli sorunları ortadan kaldırmak. Şirket Android'i bırakmayı planlamasa da Android'in işe yaramayan uygulamalarla gelmesinden ve Android'li cihazların işletim sisteminin eski surumlerinde sıkışıp kalmasından hoşlanmıyor. CyanogenMod geliştiricileri, platformlarının akıllı cep piyasasında ucuncu buyuk platform haline gelmesini umuyorlar.

Boylece CyanogenMod, iOS veya Windows Phone gibi kapalı platformlara gore daha iyi yuksek bir esneklik sunarken, bugunku Android surumlerine gore daha cok desteklenen ve daha guvenli bir platform sunmayı amaclıyor. Ancak henuz herhangi bir donanım anlaşması yapmayan şirketin ucunculuk hedefi oldukca iddialı gorunuyor.

Kaynak