Son yılların yukselen trendi uygulama geliştirme ulkemizde de ciddi anlamda desteklenmeye başladı. Bircok firmanın bu alandaki yatırımlarına gectiğimiz gunlerde Microsoft tarafından da destek gelmişti. Microsoft'un Acık Akademi projesinin ardından yeni bir destek de Turkcell'den geldi. Firma, Geleceği Yazanlar adını verdiği proje ile mobil uygulama geliştirenlere kaynak ve destek verecek.

Bugun İstanbul'da duzenlenen bir basın toplantısı ile projenin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantıya aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Turkcell Genel Muduru Sureyya Ciliv de katıldı.

Herkese acık olan projede Android, iOS ve Windows Mobile platformları icin uygulama geliştirmek isteyenlere bir dizi destek verilecek. Bu destekler arasında dokumantasyon ve başarılı projelerin hayata gecirilmesi de yer alıyor.
Projenin detaylarını Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Mudur Yardımcısı İlker Kuruoz'e sorduk. İşte aldığımız yanıtlar:

Projenin detayları

Geleceği Yazanlar mobil yazılım ekosisteminde yer edinmek isteyen herkese acık. Henuz başlangıc seviyesinde olan yazılımcıların bile projeye dÂhil olması mumkun. Bunun icin tek yapılması gereken www.turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar’a uye olmak. Ardından hemen Turkcell Akademi liderliğinde hazırlanan eğitimlere başlanabiliyor. Eğitim, gelişim ve mentorluk imkÂnlarının sunulduğu projede ayrıca ortaya cıkacak başarılı mobil yazılımların ceşitli iş modelleri ile hayata gecirilmesi olanağı ve Turkcell iş ortaklığı fırsatları da sağlanıyor. Geleceği Yazanlar’da ayrıca ulusal capta duzenlenecek etkinliklerle yazılımcılarla etkileşim sağlanacak.

Geleceği Yazanlar; 1200 sayfa eğitim dokumanı, 13.000 satır kod, ornek uygulamalar ve eğitim videoları ile Turkiye’de mobil yazılım geliştirmeye ilgi duyanların buluşma noktası olmaya aday. 1 yıl kadar suren hazırlık aşaması sırasında platformun tum iceriği akademisyenler ve tecrubeli mobil yazılım geliştiricilerin gozetiminde oluşturuldu. Platform uzerinden eğitim alan gencler, Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlarca kişi tarafından kullanılan platformlara yonelik mobil yazılımlar geliştirebilecek.

Kaynak